Pienestä isommaksi ja vahvemmaksi

Verkostoitumista ja apua liiketoiminnan kehittämiseen pienyrittäjille

Yrittäjän työ voi olla tavanomaisena arkenakin yksinäistä ja henkisesti raskasta. Koronan mullistama kevät ei ole juuri helpottanut tätä, ja se on lisäksi nostanut pinnalle myös monen yrityksen kehittämisen tarpeet. Moni pienyrittäjä tietää, että liiketoiminnassa olisi kehittämisen paikkoja, mutta usein niiden kohdalla on vaikea tietää mistä aloittaisi.

Pienestä isommaksi ja vahvemmaksi -toiminta auttaa yrittäjiä näissä haasteissa. Toiminta koostuu kahdesta elementistä, jotka tarjotaan kaikille osallistuville yrittäijlle:

1) Verkostoituminen. Yrittäjiä tuodaan yhteen muodostamalla 5-10 hengen yrittäjäryhmiä, joissa haasteista ja kehitysideoista voi keskustella luottamuksellisesti muiden samassa tilanteessa olevien kanssa. Yrittäjät voivat myös jakaa omia hyviä käytänteitään toistensa auttamiseksi.

2) Palvelumuotoilu. Ostopalveluina hankittavat business trainerit auttavat yritysryhmiä vastaamaan juuri heidän yritystensä kehittämistarpeisiin. Tavoitteena on antaa konkreettista apua yritysten olemassa oleviin ongelmiin ja lähteä ratkomaan niitä jo syksyn 2020 aikana.

Hanke on suunnattu erityisesti pienyrittäjille ja mikroyrittäjille, olivatpa he miltä alalta tahansa. Toimintaan voi hakea mukaan riippumatta siitä, onko hakenut tai saanut koronatilanteen hoitoon liittyviä tukia tai osallistunut muuhun koronakriisin jälkihoitoon tarkoitettuun hanketoimintaan.

Haku toimintaan avataan elokuussa 2020 ja yritysryhmiä muodostetaan sitä mukaa, kun samoista kehityskohteista kiinnostuneita yrittäjiä löytyy. Ryhmät tapaavat ohjatusti noin seitsemän kertaa syksyn aikana ja vapaamuotoisesti tämän lisäksi niin usein, kuin yrittäjät itse haluavat ja hyödylliseksi kokevat. Riippuen siitä, missä valitut yritykset toimivat, tapaamisia voidaan järjestää joko kasvotusten tai etäyhteyksin.

Kiinnostuksestaan toimintaa kohtaan voi jo ennen haun avautumista kertoa sähköpostitse tai puhelimitse projektipäällikkö Elina Uutelalle (elina.uutela@ely-keskus.fi, 0295 037 017). Viestiä ja kysymyksiä saa lähettää matalalla kynnyksellä.  

Toiminta on yrittäjälle maksutonta. Osallistumista tapaamisiin edellytetään ryhmien pienen koon vuoksi. Hankkeen rahoittaa Euroopan sosiaalirahasto.

Ota yhteyttä

Elina Uutela
Projektipäällikkö
Pienestä suuremmaksi ja vahvemmaksi -hanke
elina.uutela@ely-keskus.fi
Puh. 0295 037 017

Päivitetty