Euroopan maaseuturahasto

Maaseudun kehittämistä rahoitetaan Euroopan maaseudun kehittämisen maatalousrahastosta (maaseuturahasto). Sen tavoitteena on kestävä kasvu, elinkeinojen kehittäminen ja elämänlaadun parantaminen maaseudulla. Maaseutuohjelman hyöty kohdentuu viljelijöille, maaseudun yrityksille ja maaseudun asukkaille sekä koko ympäristölle.

Maaseuturahaston varoja myönnetään Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelman ja Ahvenanmaan maaseudun kehittämisohjelman kautta. Ohjelmakaudella 2014-2020 on tarjolla reilut 8 miljardia euroa paremman maaseudun kehittämiseksi. Tukea voi hakea maaseudulla toimivien yritysten kehittämiseen ja muun muassa ympäristön tilaan, palveluihin ja viihtyisyyteen liittyviin kehittämishankkeisiin.

Ohjelman rahoituksen hyödyntämisessä neuvovat käytännössä kuntien maaseutuhallinnon yhteistoiminta-alueet, ELY-keskukset ja paikalliset Leader-ryhmät, jotka myöntävät rahoitusta omien kehittämispainotustensa mukaisesti. Tuet maksetaan Maaseutuviraston kautta.

HUOM! Katso-tunnistautuminen poistuu vuodenvaihteessa ja Katso-valtuutus vaiheittain vuoden 2020 aikana. Muutos koskee Ruokaviraston Hyrrä- ja Nekka-asiointipalveluja sekä Elintarvikeilmoitusten lomakepalvelua.

TIETOA ALUEELTA

Euroopan maaseuturahasto - Uusimaa

Uudellamaalla toteutetaan maaseudun kehittämisohjelmaa 2014 – 2020 oman alueellisen toteuttamisohjelman mukaisesti (katso linkki oikealla). Alueellisessa ohjelmassa otetaan kantaa esimerkiksi siihen, mihin maaseudun kehittämistoimiin alueella halutaan panostaa.

Uudenmaan maaseudun kehittämisstrategia 2020 (linkki oikealla) valmistettiin laajassa yhteistyössä alueen toimijoiden kanssa syksyllä 2012. Strategian pohjalta työstettiin alueellisen maaseutuohjelman toteuttamissuunnitelma vuosille 2014-2020 (Uudenmaan maaseutuohjelma).

Ohjelmakauden 2014-2020 maaseudun kehittämistukia voi hakea jatkuvasti. Tarkemmista hakumenettelyistä ja –ehdoista löytyy tietoa muualla verkossa.

 

Lisätietoja: Uudenmaan ELY-keskus, Maria Konsin-Palva, PL 36, 00521 Helsinki


Päivitetty