Euroopan maaseuturahasto

Maaseudun kehittämistä rahoitetaan Euroopan maaseudun kehittämisen maatalousrahastosta (maaseuturahasto). Sen tavoitteena on kestävä kasvu, elinkeinojen kehittäminen ja elämänlaadun parantaminen maaseudulla. Maaseutuohjelman hyöty kohdentuu viljelijöille, maaseudun yrityksille ja maaseudun asukkaille sekä koko ympäristölle.

Maaseuturahaston varoja myönnetään Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelman ja Ahvenanmaan maaseudun kehittämisohjelman kautta. Ohjelmakaudella 2014-2020 on tarjolla reilut 8 miljardia euroa paremman maaseudun kehittämiseksi. Tukea voi hakea maaseudulla toimivien yritysten kehittämiseen ja muun muassa ympäristön tilaan, palveluihin ja viihtyisyyteen liittyviin kehittämishankkeisiin.

Ohjelman rahoituksen hyödyntämisessä neuvovat käytännössä kuntien maaseutuhallinnon yhteistoiminta-alueet, ELY-keskukset ja paikalliset Leader-ryhmät, jotka myöntävät rahoitusta omien kehittämispainotustensa mukaisesti. Tuet maksetaan Maaseutuviraston kautta.

HUOM! Katso-tunnistautuminen poistuu vuodenvaihteessa ja Katso-valtuutus vaiheittain vuoden 2020 aikana. Muutos koskee Ruokaviraston Hyrrä- ja Nekka-asiointipalveluja sekä Elintarvikeilmoitusten lomakepalvelua.

TIETOA ALUEELTA

Euroopan maaseuturahasto -  Pohjanmaa ja Keski-Pohjanmaa

Pohjanmaan ELY-keskuksessa on jatkuva avoin haku Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelman hanke- ja yritysrahoitukselle.

Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan alueellinen maaseutustrategia ja toimintasuunnitelma 2014–2020

Pohjanmaalla ja Keski-Pohjanmaalla maaseudun hanke- ja yritystukien kohdentamista ohjaavat Pohjanmaan ELY-keskuksen yhdessä yhteistyökumppaneidensa kanssa laatima alueellinen maaseutustrategia 2014-2020 ja sen toimintasuunnitelma.

Tutustu alueelliseen maaseutustrategiaan ja toimintasuunnitelmaan oikealla olevien oikopolkujen kautta.
 

Asiantuntijoiden yhteystiedot:


Päivitetty