Pohjois-Karjalan ELY-keskus on avoinna
arkisin klo 8.00 - 16.15
Suosittelemme ajanvarausta

Puhelinvaihde
0295 026 000
Puhelujen hinnat

Postiosoite
PL 69, 80101 Joensuu

Käyntiosoite
Kauppakatu 40 B, 3. krs.

Sähköinen asiointi
Virallinen asiointi sähköisesti
kirjaamo.pohjois-karjala(at)ely-keskus.fi
Henkilökohtaiset sähköpostit ovat muotoa etunimi.sukunimi@ely-keskus.fi

Yhteystiedot (myös tietoa laskutuksesta)

Valtakunnalliset asiakaspalvelunumerot

Muuta ajankohtaista

Kysely maaseutuhallinnosta: Eniten toiveita lomituspalveluille

Kevään 2017 aikana Pohjois-Karjalan ELY-keskus ja maakunnan maaseutupalvelut toteuttivat kyselyn maaseutuhallinnon palveluista ja palvelutoiveista tulevaisuudessa. Kyselyssä kartoitettiin erilaisia viljelijätukiin liittyvien palvelujen käyttöä.

Kyselyyn vastasi 251 viljelijää tasaisesti koko maakunnan sekä Heinäveden kunnan alueelta. Ahkerimpia vastaajia olivat 50-59-vuotiaat viljelijät, vastaajista alle 40-vuotiaita oli alle kolmas osa. Vastaajien tuotantosuunta jakautui myös tasaisesti - kyselyyn vastasi sekä kasvinviljely- että kotieläintiloja.

Lisätietoa: Maakaista.fi

Huomioi norppa veneillessäsi

Etelä-Savon ELY-keskus on julkaissut videon, jossa kuvataan, kuinka vesillä liikkuja voi ottaa saimaannorpan huomioon.

Videolla Itä-Suomen yliopiston tutkija Meeri Koivuniemi kertoo norpan käyttäytymisestä ja antaa vinkkejä lomailijoille, kuinka kohdata norppa viisaasti.

Aiheesta on julkaistu myös esite.

Muutospäätös Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelman hanke- ja yritystukien valintajaksoista vuodelle 2017

Pohjois-Karjalan ELY-keskus on 30.5.2017 muuttanut 3.11.2016 tekemäänsä valintajaksopäätöstä kehittämishankkeita koskevan, 31.5.2017 päättyväksi suunnitellun hanketukien valintajakson osalta niin, että valintajakso päättyy vasta 12.6.2017. Samalla on muutettu myös vastaavalla tavalla seuraavan valintajakson alkamispäivää, joka on siten 13.6.2017. Valintajaksopäätöksen muutos johtuu hanketoimintaa koskevaan valtioneuvoston asetukseen (1174/2014) tulevasta muutoksesta, joka astuu voimaan 13.6.2017. Valintajaksopäätöksen muutoksella on haluttu varmistua siitä, että kaikkiin 12.6.2017 päättyvälle valintajaksolle vireille tuleviin kehittämishankehakemuksiin sovelletaan kaikilta osin samaa lainsäädäntöä.

Sinisen biotalouden rahoitushaku auki – Rahoitusta vesistömatkailuun, vesialan kansainvälistymiseen sekä ravinteiden ja energian kestävään hyödyntämiseen

Maa- ja metsätalousministeriö etsii toteuttajia sinisen biotalouden hankkeille. Hallituksen kärkihankerahoitusta myönnetään vesistömatkailuun, vesialan kansainvälistymiseen sekä vesistöissä olevien ravinteiden ja energian kestävään hyödyntämiseen. Hakuaika päättyy 14.7.2017 ja rahoitusta on tarjolla 1,5 miljoonaa euroa.

Pohjois-Karjalassa starttaa teknologiateollisuuden kasvuverkosto

Teknologiateollisuus ry käynnistää maakunnassa uudenlaisen kasvuverkoston, joka tarjoaa Pohjois-Karjalan kasvuhaluisille teknologiayrityksille vertaisverkoston keskinäiseen sparraamiseen ja inspiraatioita yritysten kasvuun.

Lisätietoa Pohjois-Karjalan maakuntaliiton tiedotteesta.