Tiedotteet 2018

Luontolahjani satavuotiaalle -kampanja päättyi vuodenvaihteessa (Kaakkois-Suomi)

Suomen itsenäisyyden 100-vuotisjuhlan kunniaksi ympäristöministeriön ja maa- ja metsätalousministeriön käynnistämä luontolahjani satavuotiaalle -kampanja sai Kaakkois-Suomessa hyvän vastaanoton. Kampanja oli kertaluontoinen ja se toteutettiin vuoden 2017 aikana. Siinä yksityisillä maanomistajilla, yrityksillä, seurakunnilla, yhteisöillä sekä kunnilla ja kaupungeilla oli mahdollisuus perustaa omalle maalleen Suomi 100- luonnonsuojelualue korvauksetta. Suojelu tapahtui maanomistajan hakemuksesta ELY-keskuksen päätöksellä.

Kampanjan tavoitteena oli saada jokaiseen maakuntaan vähintään sata hehtaaria maanomistajan omistukseen jääviä pysyvästi suojeltuja metsiä tai soita. Valtio sitoutui omasta puolestaan kampanjaan vastaavalla panoksella.

Kaakkois-Suomen maakunnissa Kymenlaaksossa ja Etelä-Karjalassa kampanjalla saatiin uusia luonnonsuojelualueita 182 hehtaaria. Kymenlaaksossa luonnonsuojelualueita perustettiin138 hehtaaria, joista yksityisten maanomistajien alueita on 59 hehtaaria, ja kaupunkien alueita 79 hehtaaria. Kouvolan kaupunki suojeli 12 hehtaaria omistamiaan Kymijoen rantametsiä Kuusankosken ja Korian välisellä alueella, sekä Kotkan kaupunki 67 hehtaaria Jumalniemen ja Äijönvuoren alueilla. Etelä-Karjalassa uusia luonnonsuojelualueita perustettiin 45 hehtaaria, josta yksityisten maanomistajien osuus on 16 hehtaaria ja Lappeenrannan kaupungin osuus 29 hehtaaria Pappilanniemessä.

Lisätietoja: Kaakkois-Suomen ELY-keskus, metsätalousinsinööri Pekka Jokinen, pekka.jokinen@ely-keskus.fi, p. 0295 029 240.

 


Päivitetty