Uutiset

Alueellista tietoa

Uutiset 2022

West Coast Food Export -sparrausohjelma haluaa viedä satakuntalaisia elintarvikeyrityksiä maailmalle

West Coast Food Export sparraa länsirannikon elintarvikeyrityksiä viennin käynnistämisessä. Mukana ovat Varsinais-Suomen, Satakunnan, Etelä-Pohjanmaan ja Pohjanmaan ELY-keskukset, Business Finland, Finnvera ja Viexpo. Tarkoituksena on saada suomalaisia elintarvikeyrityksiä kasvamaan kv-markkinoilla. Sparrausohjelma jakaa tietoa rahoitus- ja markkinamahdollisuuksista, auttaa löytämään alan asiantuntijoita eri puolilta maailmaa ja luo verkostoja elintarviketoimijoiden kesken. 

- Elintarvikeyrityksillä on mahdollista saada oma sparraaja, joka auttaa yritystä miettimään, mitä vaatii tuotteen vieminen muihin maihin. Onko yritys vientikypsä tai jos ei, niin mitä se vaatii yritykseltä ja mitä apuja siihen on saatavilla Team Finland -verkostosta, kertoo Team Finland -koordinaattori Carita Vastinesluoma Satakunnan ELY-keskuksesta.

- Meillä on loistava elintarvikevientiin erikoistunut tiimi eri Team Finland -organisaatioista ja tämä on hyvin uniikki tilaisuus yrityksille, joka kannattaa ehdottomasti käyttää hyväksi, hän lisää.

West Coast Food Export järjestää myös verkostoitumistilaisuuksia. Ensimmäiset tilaisuudet olivat Seinäjoella ja Säkylässä. Seuraava tilaisuus on syksyllä Turussa. Lisätietoa ohjelmasta ja tulevista tapahtumista saa West Coast Food Exportin verkkosivuilta.

Business Finlandin Pirjo Hakanpää (vas.) ja Lili Lehtovuori, ELY-keskuksen Carita Vastinesluoma, Finnveran Jyrki Isotalo, Viexpon Kåre Björkstrand, ELY-keskuksen Leevi Törmäkangas ja Tom Saksa auttavat kansainvälistyviä yrityksiä.
Business Finlandin Pirjo Hakanpää (vas.) ja Lili Lehtovuori, ELY-keskuksen Carita Vastinesluoma, Finnveran Jyrki Isotalo, Viexpon Kåre Björkstrand, ELY-keskuksen Leevi Törmäkangas ja Tom Saksa auttavat kansainvälistyviä yrityksiä.