Uutiset

Alueellista tietoa

Uutiset 2020

Kasvu vaatii kestävää kehitystä ja rohkaisua - sekä ennen kaikkea staminaa! (Pirkanmaa)

Ylöjärveläisen Lehtovuori Oy:n lisätuotantotilan valmistuessa ensi keväänä modernia ja laadukasta tilaa on käytössä tuplat entiseen, yhteensä 5 600 m2. Tämä mahdollistaa tuotannon lisäämisen ja sitä myötä yrityksen kasvun vientimarkkinoilla. Tällä hetkellä viennin osuus on 30 %, tavoitteena on 50 %.

ELY-keskuksen rahoitus on kannustanut investointipäätöksiin.
− Päätökset ovat isoja, tarvitaan rohkaisua ja tukea. Ei voi tietää onnistuuko ellei lähde kokeilemaan, tuumaa toimitusjohtaja Eero Ojanen.


Lehtovuori Oy:n toimitusjohtaja Eero Ojanen. Kuva Jukka Kohonen
 

Perheyritys Lehtovuori Oy on vuodesta 1945 valmistanut kalusteita kaupunkiympäristöihin. Jo silloin yrityksen johtotähtenä oli halu valmistaa uudenlaisia, kestäviä, helppokäyttöisiä ja kauniita kalusteita ulos, kaikkien ihmisten käyttöön.

Monelle Lehtovuori Oy:n nimi on tuttu kaupunkien jäteastioiden kyljestä. Vuonna 1990 syntyi klassikkoroska-astia Finbin® City®, joita on lähes joka puolella Suomea. Cityn® suunnittelun periaatteena oli "form follows function", muotoilu ja käytännöllisyys tukevat toisiaan. Lehtovuori Oy:n päätuotteita ovat tänä päivänä jätteenkeräyslaitteet, älyllä ja ilman, sekä katokset ja pyöräpysäköinti. Myös muita täydentäviä tuotteita tarjotaan kaupunkiympäristön kokonaisuuksien luomiseksi, kuten penkkejä ja puistokalusteita.

Sukupolvenvaihdos laittoi yrityksen kasvuun vauhtia

Eero Ojanen on toiminut Lehtovuori Oy:n toimitusjohtajana neljä vuotta. Eero kasvoi perheyrityksen tehtaan ympäristössä, joten toiminta oli tuttua. Kauppatieteiden opiskelujen jälkeen Eero teki jonkin aikaa töitä pankissa ja liikkeenjohdon konsultoinnin parissa. Kunnes Lehtovuori Oy:ssä tuli eteen sukupolvenvaihdos ja Eero siirtyi 1.8.2017 yrityksen puikkoihin.

Toimitusjohtajana aloittaessaan Eero ajatteli, että laittaa tämän ja tämän asian kuntoon, ja sitten kaikki sujuu. Mutta huomasi pian, ettei tämä logiikka toimi.
− Yllätyksiä tulee joka päivä. Välillä saattaa loska lentää tuulettimeen, mutta aina sinnikkäästi painetaan eteenpäin. Sinnikkyys on tärkein asia. Aina on uutta kehitettävää ja haasteita tulee toisensa jälkeen. Staminaa eli kestävyyttä tarvitaan, kun kasvua tavoitellaan. Ja sitä lähdettiin tavoittelemaan.

Älyroskis avasi markkinoita Eurooppaan

Lehtovuori hyödyntää uutta teknologiaa CitySolar - älyroska-astiassa, joka puristaa ja säilöö aurinkoenergian voimin yhtä paljon roskia kuin parikymmentä perinteistä 60 litran katuroska-astiaa. Ainutlaatuinen puristusjärjestelmä vähentää käyttökustannuksia ja pienentää hiilijalanjälkeä merkittävästi. Nämä ominaisuudet ovat olleet avaintekijöitä kauppojen synnyssä esimerkiksi Ranskaan. Ympäristön huomioiminen on ollut vuosi vuodelta tärkeämpi arvo Lehtovuori Oy:n liiketoiminnassa, sekä tuotteissa itsessään että tuotannossa.


CitySolar - älyroska-astia. Kuva Lehtovuori Oy

Laajennusinvestointi mahdollistaa kasvusuunnitelmat

Lehtovuori tarvitsee kasvua varten lisää tuotantokapasiteettia, tilaa ja laiteinvestointeja. Tuotantotilojen laajennus valmistuu maaliskuussa 2022. Tiloihin rakennetaan maalämpöjärjestelmä energiatehokkuuden lisäämiseksi. Tuotantolaitteiden jäähdytysenergia ajetaan lämpöjärjestelmään, tämä vähentää sähkökulutusta.

Uusia vientisuunnitelmia päästään toteuttamaan investoinnin myötä. Kiikarissa ovat mm. Ranska ja Britannia.
− Panostamme niihin maihin, joissa homma toimii. Oikean kumppanin löytäminen ei ole helppoa − on tärkeää, että on luotettava ja näkemyksellinen kumppani. Hyvät vientihenkilöt ovat kullanarvoisia, Eero kiteyttää.

LEHTOVUORI OY

 • Perustettu 1945
 • Henkilöstöä 55
 • Tuotteet suunnitellaan ja valmistetaan Suomessa, Ylöjärvellä
 • Pääraaka-aineena metalli, maailman kierrätetyin materiaali
 • Toiminnan pääperiaatteet: kestävä kehitys, laatu, muotoilu, energiatehokkuus
 • Vientiä yli 40 maahan
 • Pirkanmaan vuoden yrittäjä 2021
 • Ylöjärven elinkeinopalkinto 2020
 • Pirkanmaan ympäristöpalkinto 2018 ja Ylöjärven ympäristöpalkinto 2018
 • https://www.lehtovuori.fi/fi/
 • https://www.finbin.fi/

Lue myös:

Osallistu Team Finland Talks -webinaariin 25.11. - tietoa rahoituksesta ja kv-palveluverkostosta, mukana keskustelemassa myös Lehtovuori Oy:n Eero Ojanen

Team Finland -koordinaattori on aloittavan viejän väylä laajan verkoston palveluihin