Navigointivalikko

Uutiset 2020

Alueellista tietoa

Uutiset 2020

Vesi.fi -palvelusta löydät ajantasaiset vesitilannetiedot

Vesi.fi avattiin verkkoon helmikuussa 2019 ja sitä on kehitetty asiantuntijoiden ja käyttäjätestien avulla. Palvelu tarjoaa tarkkaa ja ajantasaista vesitietoa koko Suomesta. Palvelun toteutuksesta vastaa Suomen ympäristökeskus yhteistyössä Ilmatieteen laitoksen, laitosten yhteisen Tulvakeskuksen, ELY-keskusten ja muiden vesitaloustietoa tuottavien luonnonvara-alan toimijoiden kanssa. Palvelun rahoittaa maa- ja metsätalousministeriö.

Vesi.fi-verkkopalvelu kertoo nyt koko Suomen alueelta tiedot veden, lumen ja jään määrästä. Verkkopalvelussa on päivitetty vesitilannepalvelu, jonka avulla käyttäjä saa täsmätietoa haluamansa paikan vesitilanteesta.

Pohjois-Pohjanmaan ja Lapin meneillään olevissa tulvatilanteissa tulvaennusteet ja -varoitukset löytyvät toistaiseksi myös osoitteesta. Vesi.fi toimii rinnakkain ymparisto.fi-verkkopalvelun kanssa.

Vesitilannepalvelun tarjoamia tietoja ovat esimerkiksi vedenkorkeus, valunta, sademäärä ja pintaveden lämpötila. Talvella verkkopalvelu kertoo muun muassa lumikuorman, lumen ja roudan syvyyden sekä jään paksuuden.

Vesi.fi on suunnattu vesiasioista kiinnostuneille kansalaisille, mutta se palvelee myös vesitietoa hyödyntäviä viranomaisia ja muita ammattilaisia.

Levätilanne ja tiedot veneväylistä tulossa kesän kynnyksellä

Kesän kynnyksellä palvelussa julkaistaan kaksi uutta teemaa: ajantasainen levätilanne sekä tiedot veneväylistä ja kanavista. Vesillä liikkujien teemanäkymä sisältää tiedon virallisista veneväylistä, väyläsyvyyksistä sekä kanavista ja niiden aukioloajoista. Palvelu toteutetaan yhteistyössä Traficomin ja Väyläviraston kanssa.

Lue lisää