Navigointivalikko

Uutiset 2020

Alueellista tietoa

Uutiset 2020

Työministeri Haatainen nimitti E-vastuualuejohtajat seitsemään ELY-keskukseen

Työministeri Tuula Haatainen on nimittänyt 26.11.2020 Hämeen, Kaakkois-Suomen, Lapin, Pirkanmaan, Pohjois-Pohjanmaan, Satakunnan ja Varsinais-Suomen ELY-keskusten elinkeinot, työvoima ja osaaminen -vastuualueen (E-vastuualue) johtajat.

Kaakkois-Suomen, Lapin, Pohjois-Pohjanmaan, Satakunnan ja Varsinais-Suomen ELY-keskuksissa E-vastuualuejohtajaksi on nimitetty viran nykyinen haltija.

Kauppatieteiden maisteri Satu Mäkelä on johtanut Kaakkois-Suomen ELY-keskuksen E-vastuualuetta vuodesta 2012.

Yhteiskuntatieteiden maisteri Marja Perälä on työskennellyt Lapin ELY-keskuksen E-vastuualueen johtajana vuodesta 2017.

Diplomi-insinööri Petri Keränen on johtanut Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskuksen E-vastuualuetta vuodesta 2016 alkaen.

Ekonomi, kauppatieteiden maisteri Marja Karvonen on toiminut Satakunnan ELY-keskuksen E-vastuualueen johtajana vuodesta 2011 lähtien. Samaan aikaan hän on toiminut keskuksen ylijohtajana.

Valtiotieteiden tohtori Timo Metsä-Tokila on johtanut Varsinais-Suomen ELY-keskuksen E-vastuualuetta vuodesta 2018.

Hallintotieteiden maisteri Vesa Jouppila on nimitetty Hämeen ELY-keskuksen E-vastuualueen johtajaksi. Jouppila on vuodesta 2016 lähtien toiminut kehittämisjohtajana ELY-keskusten sekä TE-toimistojen kehittämis- ja hallintokeskuksessa (KEHA-keskus). Sitä ennen hän työskenteli johtajana Pirkanmaan TE-toimistossa, projektipäällikkönä Pirkanmaan ELY-keskuksessa sekä johtajana Päijät-Hämeen ja Itä-Uudenmaan TE-toimistoissa.

Diplomi-insinööri Mika Sievi-Korte on nimitetty Pirkanmaan ELY-keskuksen E-vastuualueen johtajaksi. Sievi-Korte on vuodesta 2019 toiminut johtavana asiantuntijana Business Finland Oy:ssa. Aiemmin hän on toiminut samassa organisaatiossa palvelujohtajana sekä Pirkanmaan ELY-keskuksen palveluksessa yksikön päällikkönä, ryhmäpäällikkönä ja teknologia-asiantuntijana. Hän on työskennellyt Business Finlandissa (aikaisemmin Tekes) pitkään läheisessä yhteistyössä Pirkanmaan ELY-keskuksen kanssa.

Tehtävät alkavat 1.1.2021. Virat ovat määräaikaisia ja kestävät enintään viisi vuotta.

Johtajan tehtävänä on johtaa vastuualuettaan ja vastata tulostavoitteiden saavuttamisesta. Tehtävään kuuluu alueellisen elinvoiman edistäminen ja yritysten uudistumisen, kasvun ja kansainvälistymiskyvyn vahvistaminen. Lisäksi johtaja edistää alueella työvoiman kohtaantoa, osaamista, osaavan työvoiman saatavuutta sekä maahanmuuttajien kotoutumista ja työllistymistä.

Lue lisää