Navigointivalikko

Uutiset 2020

Alueellista tietoa

Uutiset 2020

Pienyrittäjät hakeneet aktiivisesti ELY-keskuksen koronarahoitusta - käsittely hyvässä vauhdissa (Pirkanmaa)

ELY-keskuksissa koronarahoitushakemusten käsittely käy kiivaana. Hakemuksia on tullut pirkanmaalaisilta pienyrityksiltä parissa viikossa jo yli 1500 kappaletta, kun normaalitilanteessa kehittämishankehakemuksia tulee alle sata vuodessa. Käsittelyyn on koulutettu lisää henkilökuntaa ja työtä tehdään niin arkena kuin viikonloppuina.

Hakemuksia on tullut koko Suomessa yhteensä 17 203 kappaletta ja päätöksiä on tehty tähän mennessä 4 523 kappaletta, tukea on myönnetty yhteensä yli 40 miljoonaa euroa. Pirkanmaalta hakemuksia on keskiviikkoon 22.4. mennessä tullut 1585 kappaletta ja päätöksiä on tehty 307 kappaletta, tukea on myönnetty yhteensä noin 2,4 miljoonaa euroa.

Hakemuksia käsitellään niiden saapumisjärjestyksessä, joten yrittäjien kannattaa odottaa rauhassa oman hakemuksensa käsittelyä. ELY-keskukset tulevat tekemään kaikkensa, että yritykset saavat heidän tarvitsemat tuet mahdollisimman nopeasti joka puolella Suomea.

ELY-keskusten neuvonta saatiin avattua nopeasti

ELY-keskukset perustivat pienien 1-5 henkilöä työllistävien yritysten koronakriisistä auttamiseksi nopeasti kokonaan uuden valtakunnallisen neuvontapalvelun. Neuvonta avattiin maaliskuun lopussa ja yhteydenottojen valtaisa määrä kertoo sen tulleen tarpeeseen.

Yhteydenottoja sähköpostitse ja puhelimitse tuli alussa niin paljon, että ajoittain palvelussa on ollut ruuhkaa ja jonotusaika on osalla soittajista ollut pitkä. Nyt tilanne on kuitenkin tasaantunut ja yhteydenottoihin pystytään vastaamaan varsin nopeasti.

Koronarahoitusta pienyritysten kehittämiseen haettavissa toistaiseksi

ELY-keskukset ovat myöntäneet rahoitusta yritysten kehittämishankkeisiin jo ennen koronakriisiäkin, mutta prosessia on jouduttu miettimään uusiksi erittäin nopealla aikataululla. Koronarahoituksen haku avautui 7.4.

ELY-keskukset tukevat pienyrityksiä, jotka ovat kärsineet koronaviruksen aiheuttamista markkina- ja tuotantohäiriöistä. Avustuksen tavoitteena on tukea yrityksiä koronavirusepidemian aiheuttamien haitallisten vaikutusten minimoimiseksi sekä kannustaa yrityksiä työllistämiseen.

ELY-keskuksen tukea voidaan myöntää joko tilanneanalyysin tekemiseen tai kehittämistoimenpiteisiin.

- Jonkin verran väärinkäsityksiä on aiheuttanut avustuksen käyttötarkoitus, sillä sitä ei voida myöntää yritysten päivittäisiin käyttökuluihin, kuten vuokriin eikä myöskään investointeihin. Tätä varten yritysten kannattaa olla yhteydessä omaan pankkiinsa tai rahoittajiinsa, neuvoo Pirkanmaan ELY-keskuksen Team Finland-koordinaattori Jukka Kohonen.

Lisätietoa ELY-keskuksen koronarahoituksesta

ELY-keskuksen avustus pienille yrityksille on haettavissa toistaiseksi. Lisätiedot, kriteerit ja hakuohjeet löytyvät ELY-keskuksen poikkeusrahoitus-sivultaVastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin löytyy myös verkosta.

Lue myös 23.4. julkaistu tiedote ELY-keskusten koronatuet palvelevat useiden toimialojen yrityksiä.

Katso myös Pirkanmaan ELY-keskuksen päivittyvä uutinen koronatilanteen vaikutuksista mm. yrittäjille, palveluntuottajille sekä hanke- ja maaseututoimijoille.

Lisätietoa yrityksille muualla verkossa

Eri yrityksille suunnatusta tuesta saa lisätietoja työ- ja elinkeinoministeriön sivuilta.

Pirkanmaalaisille yrityksille on avattu eri toimijoiden yhteinen kriisineuvontapuhelin COVID-19 epidemian aiheuttamaan yritysneuvonnan tarpeeseen.

Banneri, josta linkki koronarahoitussivulle ely-keskus.fi:ssä.