Navigointivalikko
Uutiset 2019

Hyrrä- ja Nekka-palveluissa sekä elintarvikeilmoitusten lomakepalvelussa tulossa muutoksia Katso-tunnistautumiseen ja valtuutukseen

Verohallinnon tarjoama Katso-tunniste poistuu käytöstä vuodenvaihteessa ja Katso-valtuutus korvataan vaiheittain vuoden 2020 aikana Väestörekisterikeskuksen Suomi.fi-tunnistautumisella ja -valtuutuksella. Muutos koskee Ruokaviraston Hyrrä- ja Nekka-asiointipalveluja sekä Elintarvikeilmoitusten lomakepalvelua.

Nekka-palvelussa on käytetty Katso-tunnistetta palveluun tunnistautumiseen, mutta Hyrrä käyttää tunnistautumisessa jo nyt Suomi.fi-tunnistautumista. Molemmissa asiointipalveluissa Katso-valtuutusta on käytetty siihen, että henkilö voi asioida sähköisesti yrityksen, yhdistyksen tai muun organisaation edustajana.

Ensimmäisessä vaiheessa Suomi.fi-valtuutus tulee koskemaan kaupparekisteriin kuuluvia yrityksiä. Näiden yritysten, kuten maaseudun yritystukien tai maatilan investointitukien hakijoiden, tulee tehdä Suomi.fi-valtuutus jo tämän vuoden puolella. Julkaisemme tähän tarkemmat ohjeet heti, kun aikataulu käyttöönotolle on vahvistunut. Julkaisemme samalla omat Suomi.fi-valtuuskoodimme, jotka asiointipalvelun käyttäjä tarvitsee tehdäkseen valtuutuksen.

Lue lisää:

Ruokaviraston tiedote 3.10.2019


Alueellista tietoa