Navigointivalikko
Uutiset 2016

Uutiset 2016

Uutiset 2016

Pohjois-Pohjanmaan ympäristötietoisuuspalkinto Pateniemen koululle Pateniemen raitti -oppimisympäristön kehittämisestä (Pohjois-Pohjanmaa)

Pohjois-Pohjanmaan ympäristötietoisuustoimikunta myönsi Pohjois-Pohjanmaan maakuntapäivillä ympäristötietoisuuspalkinnon Pateniemen koululle Pateniemen raitti -oppimisympäristön kehittämisestä.

Pateniemen raitti on liikuntareiteille toteutettu oppimispolku, jonka varrella on hyödynnetty opetussuunnitelmauudistuksen mukaisia sähköisiä oppimisympäristöjä ja yhteisöllisesti tuotettuja opetussisältöjä. Pateniemen historian ja luonnon oppimisen lisäksi Pateniemen raitti innostaa nuoria myös ulkona liikkumiseen. Sisällöltään ja menetelmiltään se soveltuu kaikenikäisille.

Pateniemen raitti on koko kouluyhteisön yhteinen tuotos, jonka suunnittelussa ovat olleet mukana niin opettajat, oppilaat, oppilaiden vanhemmat kuin Pateniemen asukasyhdistyskin. Myös muita asiantuntijatahoja on hyödynnetty oppimisympäristön kehittämiseen.

Pohjois-Pohjanmaan ympäristötietoisuustoimikunta toteaa, että Pateniemen raitti on esimerkillinen ja monistettavissa oleva malli muihin kouluihin sekä myös luontokeskuksiin ja kansallispuistoihin. Sisällöltään ja toteutustavaltaan Pateniemen raitti edistää erinomaisesti ympäristötietoisuus-toimikunnan teemavuoden tavoitteita: luonnon tuottamien ja kulttuurin muokkaamien yhteisten ympäristöjen esilletuontia ja arvostuksen lisäämistä.

Palkintona Pateniemen koululle myönnettiin kunniakirja sekä kuvanveistäjä Timo Hannusen uniikki graniittinen huhmare. Ympäristöpalkinnon tarkoitus on huomioida ja edistää ympäristömyönteistä toimintaa. Se voidaan myöntää Pohjois-Pohjanmaalla toimivalle yritykselle, yhteisölle tai yksityishenkilölle, joka on ottanut ympäristön kokonaisvaltaisesti huomioon toiminnassaan. Ympäristötietoisuuspalkinto myönnetään vuosittain toimikunnan vuositeemaan liittyen.

Lisätietoja:

Mikko Kiuttu, Rokua Geopark, projektipäällikkö, Pohjois-Pohjanmaan ympäristötietoisuustoimikunnan teemavuoden koordinaattori, puh. 040 172 7513

Jonas Liimatta, Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus, Ympäristö ja luonnonvarat -vastuualueen johtaja, puh. 0295 038 494

Saara Pouta (Saarinen), Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus, ympäristötietoisuusvastaava, puh. 040 825 0266

Vuositeeman Yhteinen ympäristömme logo: http://www.rokuageopark.fi/upload/pics/logot/ymp-tietoisuus_logo-fb-teksteilla_2016.jpg


Alueellista tietoa