Navigointivalikko
Uutiset 2016

Uutiset 2016

Uutiset 2016

Lopeta peruutuspeiliin katsominen – loikkaa digiaikaan (Pirkanmaan ELY-keskus)

– Digitaalinen liiketoiminta siirtää meidät menneisyyden raportoimisesta tulevaisuuden tekemiseen, toteaa digiasiantuntija Kaija Pöysti Intosome Oy:stä ja vakuuttaa yleisönsä usean esimerkin voimalla.

– Digitaalisuuden kaivos on data. Se joka omistaa datan omistaa kultakaivoksen. Kaikki data eli tieto voi olla äärimmäisen tärkeää, pitää vain tietää mitä halutaan saada aikaan. Digitalisointi on parhaimmillaan loistava ja sillä voidaan parantaa yritysten kilpailukykyä. Pahimmillaan se voi johtaa huonoihin IT-investointeihin, jos ei mietitä asiakkaamme saamaa lisäarvoa, jatkoi Pöysti.

Digiloikan askelkuvioita kuultiin Tullikamarin klubilla 6.4.2016. Digiyritykset kertoivat perinteisille yrityksille miten digitalisaatiossa pääsee alkuun, mitä kaikkea liiketoiminnossa voi kehittää ja millaisia sovelluksia ja ratkaisuja on tarjolla?

Paikalle on saapunut myös tuotantopäällikkö Antti Kiviniemi, Logistic TKT Systems Oy:stä.

Mikä sai Sinut kiinnostumaan tästä tapahtumasta?
Tulin tutustumaan digipalveluja tarjoaviin yrityksiin, koska emme tunne niitä riittävästi.

Onko teidän yrityksenne jo loikannut digiin?
Meidän yrityksen digiloikka on parasta aikaa käynnissä. Olemme vaativien koneosien ja komponenttien HighTech -valmistaja ja meneillään on tuotantoverkoston digitalisointi. Tavoitteena on, että oikealla henkilöllä on käytettävissä oikeaa tietoa, oikeaan aikaan.

Onko digiloikka välttämättömyys?
Kyllä se alkaa olla välttämättömyys, jo haluaa kilpailukyvyn säilyttää. Koko ajan pitää kehittyä ja se tarkoittaa uusia investointeja ja digitalisaatiota. Ilman digitalisaatiota saattaisi olla niin, että tuotannon ongelmat havaittaisiin liian myöhään ja niihin ei ehdittäisi reagoida riittävän ajoissa.

Vastasiko tapahtuma odotuksia?
Kyllä, täältä sai nopeasti yhdellä käynnillä tietoa useasta eri yrityksestä. Nyt tietää keneen voi olla yhteydessä. Konkreettista tulostakin tuli heti, kun sovin yhden toimittajan kanssa jatkopalaverista. Taas ollaan yksi askel lähempänä omien tavoitteiden saavuttamista, summaa Kiviniemi.

Päivän aikana puheenvuoroissa korostettiin, että digitalisaatiota ei tarvitse tehdä yksin. Digitaalisuus luo mahdollisuuksia kaiken kokoisille yrityksille, toimialoista riippumatta. Pirkanmaalla on paljon digiyrityksiä ja heidän osaamistaan kannattaa todellakin hyödyntää.
 


Kuvassa Antti Kiviniemi, Logistic TKT Systems Oy:stä  ja Harri Katajisto Piiru-hankkeesta.
 

Seuraavat vastaavat tapahtumat:


Alueellista tietoa