Navigointivalikko
Uutiset 2016

Uutiset 2016

Uutiset 2016

Porokellon varoitukset nyt navigaattoreissa

Älyliikennepalvelu Porokellon reaaliaikaiset porovaroitukset ovat nyt saatavissa lähes kaikkien autojen navigaattoreihin V-Trafficin palvelun kautta. Porokello-sovellus laajenee suurelle joukolle tienkäyttäjiä, sillä V-Trafficin liikennetiedot tavoittavat noin 500 000 suomalaista autoilijaa. Projektin edetessä varoitukset ovat ladattavissa myös ilmaisena sovelluksena matkapuhelimiin.

Myös matkaviestinverkon kuuluvuutta mitataan Porokello-projektin yhteydessä

Porokello älyliikennepalvelu pohjautuu mobiiliteknologiaan ja siksi matkaviestinverkon kuuluvuus on olennainen osa palvelun laatua. Porokello-ohjelmistoon on tehty laajennus, jonka avulla päätelaitteet keräävät kuuluvuusmittaustietoa niiltä alueilta, joilla ammattiautoilijat liikkuvat. Tämä tieto täydentää DNA:n oman kenttämittaustiimin mittausdataa ja sitä voidaan hyödyntää erilaisissa DNA matkaviestinverkon kuuluvuusselvityksissä ja verkon kehittämisessä Pohjois-Suomen alueella.

Poroista varoitetaan ammattiautoilijoiden voimin

Porokello on Lapin ELY-keskuksen hallinnoima tutkimus- ja kehityshanke, jossa mobiiliteknologiaa hyödyntäen luodaan uusi älyliikenteen palvelu porovaroittamiseen. Palvelu pohjautuu ideaan, että tuhat ammattiautoilijaa tuottaa reaaliaikaista tietoa tiellä tai tien läheisyydessä havaituista poroista.

Porohavainnot tuotetaan sovelluksella, joka on asennettuna ammattiautoilijoille jaettuun laitteeseen. Palvelun kehittäminen on lähtenyt hyvin liikkeelle, kun jo yli 700 ammattiautoilijaa on ottanut palvelun käyttöönsä.

Lisätietoja:                              

Projektipäällikkö Maria Timo-Huhtala
puh. 040 550 8818
ext.maria.timo-huhtala@ely-keskus.fi                                                 

Senior key account manager Matti Seimola
Mediamobile Nordic Oy
puh. 050 3796433
matti.seimola@mediamobile.com                           

Key account manager Tommi Hirvi
DNA Oy
puh. 044 0442638
tommi.hirvi@dna.fi


Alueellista tietoa