Navigointivalikko
Uutiset 2014

Uutiset 2014

Uutiset

Kaakkois-Suomen ELO-toiminnan uusi toimintasuunnitelma esillä verkostopäivänä (Kaakkois-Suomen ELY-keskus)

Kaakkois-Suomen ELO-foorumi ja Aikuisohjauksen koordinaatioprojekti järjestivät 14.5.2014 verkostovalmennuksen Kaakkois-Suomen alueen opinto- ja uraohjauksen toimijoille. Tilaisuus oli jatkoa syksyllä järjestettyyn Ohjausverkoston toimintamallin kehittäminen -verkostovalmennukseen.

Koulutukseen osallistui Kaakkois-Suomen TE-toimiston ja koulutus- ja palveluntuottajaverkoston ohjaus-ja uratyötä tekeviä henkilöitä sekä Kaakkois-Suomen elinikäisen oppimisen ja ohjauksen yhteistyöryhmän jäseniä.

Verkostopäivänä osallistujille esiteltiin vasta valmistunut Kaakkois-Suomen elinikäisen oppimisen ja ohjauksen toimintasuunnitelma vuosille 2014–2020. Toimintasuunnitelmaa esitteli kehittämispäällikkö Ritva Kaikkonen Kaakkois-Suomen ELY-keskuksesta.

Toimintasuunnitelman tärkeimpänä tavoitteena on yhteistyön tiivistäminen ja toimintojen yhteensovittaminen palvelun parantamiseksi. Monet toimintasuunnitelmaan kirjatuista toimenpiteistä ovat syntyneet käynnissä olevista tai jo päättyneistä pilottihankkeista. Verkostopäivänä käytiin läpi myös näistä pilottihankkeista saatuja hyviä kokemuksia.

Erikoistutkija Tarja Paananen Kaakkois-Suomen ELY-keskuksesta selvitti Kaakkois-Suomen kehitysnäkymiä verkostopäivän osallistujille.

Kaikkosen ja Paanasen alkupuheenvuorojen jälkeen aloitettiin Etelä-Karjalan ja Kymenlaakson alueellisten toimintasuunnitelmaluonnosten käsittely. Näiden ryhmätöiden pohjalta alueet jatkavat omien suunnitelmiensa laatimista.

Verkostovalmennuksen toteuttivat lehtori Hannele Torvinen ja opettajankouluttaja Arja Pakkala Jyväskylän ammattikorkeakoulusta.


Arja Pakkala (vas.) ja Ritva Kaikkonen


Ryhmätöiden tuloksia verkosto kävi läpi osallistavalla otteella –  yhdessä pohdiskellen.
(Kuva: Hannele Torvinen)


Verkosto oli kiinnostunut Kaakkois-Suomen kehitysnäkymistä, joista kertoi erikoistutkija Tarja Paananen.
(Kuva: Hannele Torvinen)


Alueellista tietoa