- Työ
- Työvoimapalvelut
- Työvoimakoulutus
- Palkkaturva
- Palkkaturvan saamisen edellytykset
- Hakemuksen määräaika
- Palkkaturvana maksettavat saatavat
- Palkkaturvan rajoitukset
- Hakeminen ja hakemuksen käsittely
- Palkkaturvan maksaminen ja työnantajan takaisinmaksuvelvollisuus
- Muutoksenhaku palkkaturvapäätökseen
- Konkurssipesän nopeutettu palkkaturvamenettely
- Usein kysyttyä
- Maahanmuutto
- Pakolaisten vastaanotto
- Pakolaisten vastaanotosta aiheutuvien kustannusten korvaaminen
- Ilman huoltajaa maahan saapuneiden alaikäisten vastaanotto
- Kiintiöpakolaisten vastaanotto pienissä kunnissa
- Kotouttaminen
- Kotoutumisentukena.fi
- Työvoiman maahanmuutto
- Etniset suhteet
- Työelämän kehittäminen
Työvoimapalvelut
Työvoimapalvelut ovat TE-toimistojen henkilöasiakkaille, yrityksille ja yhteisöille tarjoamia TE-palveluja, joilla edistetään työmarkkinoiden toimivuutta turvaamalla osaavan työvoiman saatavuutta, työnhakijoiden työllistymistä sekä kansalaisten työllistymiskyvyn kehittymistä.
ELY-keskukset
- ohjaavat TE-toimistoja niiden tavoitteiden saavuttamisessa ja palvelujen kehittämisessä työ- ja elinkeinoministeriön työllisyys-, yrittäjyys- ja työvoimapolitiikan sekä maahanmuuttopolitiikan mukaisesti.
- ohjaavat ostopalveluna tuotettavien työvoimapalvelujen suunnittelua, seurantaa ja kehittämistä
- hankkivat palveluja yhteistyössä TE-toimistojen kanssa.
TE-toimistojen tarjoamia työvoimapalveluja ovat ammatillinen työvoimakoulutus, maahanmuuttajien kotoutumiskoulutus sekä erilaiset valmennus- ja asiantuntijapalvelut. Lisäksi ELY-keskukset ja TE-toimistot suunnittelevat ja hankkivat ammatillista koulutusta yhteistyössä työnantajien kanssa.
Palvelut hankitaan tarjouskilpailun perusteella noudattaen julkisista hankinnoista annettua lainsäädäntöä.
- Kaikki tarjouspyynnöt julkaistaan julkisten hankintojen sähköisessä ilmoituskanavassa HILMAssa.
- ELY-keskukset ottavat parhaillaan käyttöön sähköistä kilpailutusratkaisua, Hanki-palvelua. Hanki-palvelussa hankintayksiköt tekevät tarjouspyynnöt sähköisesti. Vastaavasti tarjoajien on helppoa ja nopeaa jättää tarjouksensa sähköisesti.
Alueellista tietoa
Työvoimapalvelut - Varsinais-Suomi
Varsinais-Suomen ELY-keskus hankkii Varsinais-Suomen TE-toimiston tarpeen mukaan ostopalveluina toteutettavia työvoimapalveluita.
Ajankohtaista
Kaikki tarjouspyynnöt julkaistaan Hilma Julkiset hankinnat -sivustolla (linkki alla Muualla verkossa-osiossa), josta löytyvät myös tarjouspyyntöön liittyvät asiakirjat
Tehostetun työnvälityksen arviointiraportti on valmistunut
- Loppuraportti: Tehostettu työnvälitys -palvelun arviointi- ja vaikuttavuustutkimus.pdf (30.10.2020)
Varsinais-Suomessa käynnistyi vuonna 2016 voimakas positiivinen meri- ja autoteollisuusvetoinen rakennemuutos, joka heijastui laajasti alueen työmarkkinoille. Mittaviin rekrytointitarpeisiin vastaamiseksi Varsinais-Suomen ELY-keskus ja TE-toimisto päättivät kokeilla julkisen työnvälityksen lisäresurssointia ostopalvelulla, jossa TE-toimiston oman työnvälitystyön tueksi ja rinnalle hankittiin rekrytointipalvelua ulkopuoliselta palveluntuottajalta. Tehostetun työnvälityspalvelun (TTV-palvelu) tuottajaksi valittiin palvelun tuottamisesta järjestetyn tarjouskilpailun voittanut Työelämän Infopiste Oy.
Tehostetun työnvälityksen -ostopalvelulla on tavoiteltu työnvälityksen tehostamista. Palvelussa on yhteistyössä TE-toimiston kanssa ohjattu asiakkaita työllistymään avoimille työmarkkinoille, otettu haltuun alueen työnantajien rekrytointitarpeita ja saatu työtilaisuuksia ja potentiaalisia työntekijöitä kohtaamaan. Palvelun hankinta toteutettiin ja palvelu käynnistettiin vuoden 2017 syksyllä. Laajamittaisemmin toiminta on käynnistynyt vuoden 2018 aikana.
Palvelun toteutusta, sen eri vaiheissa ja käyttökokemuksia summattiin yhteen 25.11.2020 webinaarissa Pauli Aalto-Setälän johdolla. Reilun tunnin mittaisen webinaarin tallenteeseen voi tutustua alla olevasta linkistä.
MDI on tehnyt palvelusta arviointi- ja vaikuttavuustutkimuksen, jossa keskeinen kysymys on: onko ostopalvelu yhdessä TE-toimiston oman työn kanssa tehostanut työnvälitystoimintaa? Tutkimuksessa Varsinais-Suomen Tehostettu työnvälitys -palvelun toimivuutta ja vaikutuksia tarkastellaan sekä a) omana ulkoisen palveluhankinnan toimintamallina, että b) osana TE-toimiston palvelutuotannon kokonaisuutta. Näin pystytään arvioimaan Varsinais-Suomen työnvälityksenmallia kokonaisuutena suhteessa käytettyihin resursseihin. Ulkoisen palveluntuottajan toiminnan ohella tarkastellaan myös TE-hallinnon omaa toimintaa ja kyvykkyyttä toimia omassa roolissaan Tehostettu työnvälitys -palvelun toimijaosapuolena.
Arvioinnissa tehtyjen havaintojen ja johtopäätösten pohjalta on nostettu esiin oppeja siitä, miten tulevaisuudessa työnvälitystä ja TE-toimiston ja ulkoisten palvelutuottajien yhteistoimintaa voisi kehittää.
- Muokkauspäivä
- 2.12.2020
PALVELUJEN HANKINTA
TE-PALVELUT (te-palvelut.fi)
OIKOPOLUT
MUUALLA VERKOSSA