Työ
Tietoa työelämän, palkkaturvan ja maahanmuuton tehtävistä ja palveluista
- Työvoimapalvelut
- Työvoimakoulutus
- Palkkaturva
- Palkkaturvan saamisen edellytykset
- Hakemuksen määräaika
- Palkkaturvana maksettavat saatavat
- Palkkaturvan rajoitukset
- Hakeminen ja hakemuksen käsittely
- Palkkaturvan maksaminen ja työnantajan takaisinmaksuvelvollisuus
- Muutoksenhaku palkkaturvapäätökseen
- Konkurssipesän nopeutettu palkkaturvamenettely
- Usein kysyttyä
- Maahanmuutto
- Pakolaisten vastaanotto
- Pakolaisten vastaanotosta aiheutuvien kustannusten korvaaminen
- Ilman huoltajaa maahan saapuneiden alaikäisten vastaanotto
- Kiintiöpakolaisten vastaanotto pienissä kunnissa
- Kotouttaminen
- Kotoutumisentukena.fi
- Työvoiman maahanmuutto
- Etniset suhteet
- Työelämän kehittäminen
- Jatkuva oppiminen
Hae palvelua
- test TäsmäKoulutus
- test RekryKoulutus
- test MuutosKoulutus
- Avustukset ja korvaukset
Uutisia -Työ
Käsikirja: Asiakasmuutos on vaikuttavuutta TE-palveluissa on valmistunut (Keski-Suomi)
Keski-Suomen ELY-keskuksen Marke-palvelumarkkinoiden kehittäminen-hankkeessa (ESR, 2018-2021) käynnistyi viime syksynä kehittämisprosessi, jossa pohdittiin TE-palveluiden tavoitteita, asiakkaassa tapahtuvaa muutosta sekä mahdollisuutta hyödyntää asiakasmuutosta tulosmittarina TE-palveluhankinnoissa. Työskentelyn tuloksena syntyi käsikirja
TE-palveluita on hallinnossamme hankittu jo pitkään tulosperusteisesti, jolloin palveluntuottaja saa palkkion asiakkaan siirtymisestä joko työmarkkinoille tai koulutukseen. Työllistyminen on TE-palveluiden lopullinen päämäärä, mutta asiakas ei aina etene suoraviivaisesti kohti työtä tai koulutusta. Asiakkaan työllistymispolku voi sisältää useampia vaiheita, joissa osaaminen ja taidot sekä usein myös motivaatio ja toiveikkuus vahvistuvat. Asiakkaassa tapahtuu TE-palvelun aikana erilaisia muutoksia, joiden myötä työllistymisedellytykset vahvistuvat ja hän on lähempänä työmarkkinoita. Miten tätä etenemistä työllistymisen polulla voi mitata ja tehdä näkyväksi?
Marke-palvelumarkkinoiden kehittäminen-hankkeessa (ESR, 2018-2021) käynnistyi viime syksynä kehittämisprosessi, jossa pohdittiin TE-palveluiden tavoitteita, asiakkaassa tapahtuvaa muutosta sekä mahdollisuutta hyödyntää asiakasmuutosta tulosmittarina TE-palveluhankinnoissa. Työskentelyn tuloksena syntyi käsikirja, joka avaa vaikuttavuuden mittaamiseen liittyvät keskeiset käsitteet ja teoriataustan, esittelee erilaisia mittareita asiakasmuutoksen mittaamiseen TE-palveluissa sekä esimerkkejä jo toteutetuista kokeiluista TE-palveluhankinnoissa. Lisäksi käsikirjasta löytyy asiakasmuutoksen perustuva tulospalkkiomalli laskukaavoineen.
Esimerkkejä asiakkaassa tapahtuvasta muutoksesta ovat sosiaalinen kuntoutuminen, toiminta- tai työkyvyn paraneminen tai osaamisen vahvistuminen. Keskeistä on asiakkaan näkökulma: miten TE-palveluiden asiakas kokee oman tilanteensa ja arvioi sitä. Muutokset voivat tapahtua esimerkiksi tiedon, toiminnan tai kokemuksen tasolla. Muutoksen todentamiseen tarvitaan arviointia, jonka lähtökohtana ovat selkeät tavoitteet ja tavoitteen saavuttamisen todentaminen eli mittava tulos.
Käsikirja on ensimmäinen askel asiakasmuutoksen käytöstä tulosmittarina ja sitä päivitetään tiedon ja kokemuksen lisääntyessä. Kehittämistyö jatkuu Keski-Suomen ELY-keskuksessa kokeilujen kautta. Mittareita pilotoidaan valmennuspalveluissa ja työvoimakoulutuksissa sekä testataan käsikirjassa esiteltyä tulospalkkiomallia tulevassa valmennuspalveluhankinnassa. Kokeilujen tukena on huhtikuussa käynnistyvä ESR-rahoitteinen Laava-hanke.
Asiakasmuutos käsikirja TE-hankintoihin (pdf)
Lisätietoja Outi Teittinen, p. 0295 024 070
- Julkaisupäivä
- 23.3.2021
Yrittäjän oleskelulupien puhelinpalvelu
ti - to 10.00 -11.00
0295 020 980 (pvm/mpm)
TE-palveluiden puhelinpalvelu
ma - pe 9.00 - 16.15
Henkilöasiakas
0295 025 500 (pvm/mpm)
Työnantaja ja yrittäjä
0295 020 500 (pvm/mpm)