Navigointivalikko

Tiedotteet 2020

Tiedotearkistosta löydät tiedotteet, jotka on julkaistu 23.9.2020 mennessä. Tämän päivämäärän jälkeen ilmestyneet tiedotteet sekä yksittäiset alueelliset ELY-keskusten uutishuoneet listattuna löydät ELY-keskusten yhteiseltä uutishuoneelta STT Info -palvelusta.

Alueellista tietoa

Tiedotteet (23.9.2020 saakka)

Tiedotteet 2020 (23.9.2020 saakka)

Työllistymisen palvelut nykyaikaan: Pohjois-Savon TE-toimiston asiakkaille uusi valmennuspalveluinnovaatio UraSprintti (Pohjois-Savo)

Pohjois-Savon TE-toimiston asiakkaille lanseerataan tällä viikolla uusi digitaalinen Urasprintti-valmennuspalvelu. Kyseessä on täysin uudenlainen teknologiaratkaisu, joka tarjoaa asiakkaalle mahdollisuuden hyödyntää TE-toimiston valmennuspalveluita itsenäisesti ajasta ja paikasta riippumatta.

UraSprintti tarjoaa henkilöasiakkaille valmennuspalvelujen kokonaisuuden, joka pitää sisällään asiakkaan tarpeista riippuen työssä tarvittavien tietoteknisten taitojen valmennusta, työnhakuvalmennusta, uravalmennusta, työhönvalmennusta sekä henkilökohtaista tuki- ja ohjauspalvelua (oma valmentaja).

Pohjois-Savon ELY-keskuksen yksikön päällikkö Jan Blomberg kertoo, että Pohjois-Savossa on panostettu jo pidempään asiakaslähtöisiin palveluratkaisuihin. - Vaikka TE-toimistossa panostetaan paljon henkilökohtaisen palvelun lisäämiseksi, niin teemme paljon työtä myös digitaalisen asiakaskokemuksen kehittämisessä ja kasvattamisessa. Valmennuspalveluita on aiemmin kehitetty ryhmämuotoisena ja läsnäolopalveluna. Haluamme, että uudet palveluratkaisut ovat mahdollisimman käyttäjäystävällisiä ja nykyaikaisia, Blomberg kertoo tavoitteista.

Asiakkaalle valmennuspalvelua aiempaa vaivattomammin

Verkossa tapahtuva palvelu vastaa hyvin myös nykypäivän palvelutarpeeseen, jossa Koronapandemia on pysäyttänyt lähes kokonaan kasvokkain tarjottavan palvelun. Urasprintti-ratkaisun takana on ohjelmistoyritys BearIT Oy. Toimitusjohtaja Teemu Karhu kertoo, että UraSprintti-palvelun avulla asiakas saa entistä säännöllisempää, oikea-aikaisempaa ja aktiivisempaa tukea työllistymiseen liittyvissä asioissa.

- Asiakas ei jää yksin kesken palvelun ja saa tarvitsemaansa tukea silloin, kun sitä tarvitsee. Tärkeänä tavoitteena onkin tuoda työllistymisen palvelut nykyaikaan ja uudistaa valmennus- ja uraohjauspalvelut vastaamaan paremmin asiakkaiden tarpeita. Jatkossa työkaluun on tarkoitus kytkeä muitakin palveluja, Karhu kuvailee uutta valmennuspalvelua.

UraSprintti -valmennus on syksyn I Love Työvoimapalvelut -kilpailun satoa

Pohjois-Savon ELY-keskus etsi syksyllä 2019 avoimella haastekilpailulla ratkaisuja yritysten rekrytointiongelmiin. Uusi Urasprint-palvelu on yksi I Love Työvoimapalvelut -kilpailun voittajista.  Tavoitteena ja haasteena oli löytää uusia innovatiivisia ja vaikuttavia palveluja, joilla ratkaistaan työvoiman saatavuushaasteita ja yritysten rekrytointiongelmia koko maakunnan alueella.

 

Lisätietoja
Yksikön päällikkö Jan Blomberg, Pohjois-Savon ELY-keskus, puh. 0295 026 552, jan.blomberg(at)ely-keskus.fi

Toimitusjohtaja Teemu Karhu, BearIT Oy, 044 337 5775, teemu.karhu(at)bearit.fi