Navigointivalikko

Alueellista tietoa

  

TIEDOTTEET (23.9.2020 saakka)

Tiedotteet 2020 (23.9.2020 saakka)

Ensimmäiset ELY-keskuksen koronarahoituspäätökset tehty Pohjois-Savoon (Pohjois-Savo)

Kysyntä ELY-keskuksen koronarahoitusta kohtaan on ollut suurta heti haun avauduttua tiistaina 31.3. Hakemuksia on tullut torstaina 9.4. klo 12 mennessä koko Suomeen 10 157 kappaletta. Pohjois-Savosta hakemuksia on jätetty 432.

Rahoituspäätöksiä päästiin tekemään tiistaina (7.4.) asetusten tultua voimaan ja päätöksentekojärjestelmän valmistuttua. Ensimmäisen kahden vuorokauden aikana päätöksiä on tehty 242 kappaletta, näistä 31 kpl Pohjois-Savoon (myönteisiä 24, kielteisiä 7). Rahoitusta on myönnetty alueen yrityksille 514 660 euron edestä. (tilanne 9.4. klo 12).

Pohjois-Savon ELY-keskuksen ylijohtaja Pasi Patrikainen kertoo, että rahoitushakemusten käsittelyyn ja valtakunnalliseen puhelinneuvontaan on osoitettu asiantuntijoita myös muista tehtävistä. - Työtä tehdään nyt sen eteen, että saisimme purettua hakemussumaa ja yritykset saisivat päätöksen rahoituksesta mahdollisimman ripeästi, Patrikainen lisää.

ELY-keskusten koronatukea suunnataan koronavirusepidemian aiheuttamista markkina- ja tuotantohäiriöistä kärsiville yrityksille, joissa työskentelee enintään viisi henkilöä hakemuksen jättämishetkellä.

Lisätalousarvioesityksessä lisää tukea yrityksille

Vuoden 2020 toinen lisätalousarvioesitys sisältää 450 miljoonan euron lisäyksen avustusmuotoiseen yritysrahoitukseen. Kokonaisuudessaan yritysten avustusmuotoinen koronarahoitus kohoaa lisäysten jälkeen 1,45 miljardiin euroon, ELY-keskusten avustukset ovat 400 miljoonaa euroa. Tähän mennessä tulleissa avustushakemuksissa yritykset ovat hakeneet ELY-keskuksilta noin 274 miljoonaa euroa.

 

Lisätietoja

Ylijohtaja Pasi Patrikainen, Pohjois-Savon ELY-keskus, puh. 0295 026 699, pasi.patrikainen(at)ely-keskus.fi

Valtakunnallisesti hakemusten määrää ja päätöstilannetta voi seurata osoitteessa
http://www.ely-keskus.fi/web/ely/poikkeusrahoitus