Navigointivalikko
Tiedotteet 2019

Norrströmmenin sillan liikuntasaumalaitteet uusitaan Saaristotiellä Nauvossa (Varsinais-Suomi)

Nauvossa Saaristotiellä (mt 180) Norrströmin sillan päissä olevat liikuntasaumalaitteet vaihdetaan uusiin. Sillan yleistarkastuksessa on havaittu, että molemmissa päissä sijaitsevat liikuntasaumalaitteet ovat rikkoontuneet. Korjaustyöt alkavat maanantaina 18.11. liikennejärjestelyiden rakentamisella ja vanhojen liikuntasaumalaitteiden purkutöillä. Liikenne ohjataan töiden ajaksi yhdelle kaistalle ja väistämisvelvollisuus osoitetaan liikennemerkein. Liikennejärjestelyt ovat voimassa sillan molemmissa päissä. Nopeusrajoitus on sillalla korjaustöiden ajan 30 km/h ja käytössä oleva kaistaleveys on n. 4 metriä. Uusien liikuntasaumalaitteiden asennustyön ajaksi liikenne joudutaan katkaisemaan kokonaan muutaman tunnin ajaksi. Asennustyö tehdään yöaikaan liikennehaittojen minimoimiseksi. Liikennekatkon ajankohta ei ole vielä tiedossa. Työ pyritään saamaan kokonaisuudessaan valmiiksi vuoden loppuun mennessä.

Vanhojen liikennesaumalaitteiden purkaminen tehdään vaiheittain kaista kerrallaan, jotta liikennettä ei jouduta katkaisemaan sillalta kokonaan. Purkutyö kestää kauan, koska työtä tehdään vaiheittain ja varoen, ettei muu siltarakenne vaurioidu irrotustyön aikana. Uudet liikuntasaumalaitteet asennetaan koko sillan levyisinä elementteinä. Tästä syystä liikenne joudutaan katkaisemaan sillalta asennustyön ajaksi. Asennustyö on ajoitettu yöaikaan liikennehaittojen minimoimiseksi. Liikennekatko kestää arviolta muutamia tunteja. Asennustyön tarkka ajankohta ei ole vielä tiedossa, mutta asiasta tiedotetaan myöhemmin erikseen.

Liikuntasaumalaitteiden uusimistyöt on ajoitettu talviaikaan liikennehaittojen minimoimiseksi. Liikennemäärä sillalla on kesäaikaan noin 2 700 ajoneuvoa vuorokaudessa ja talviaikaan noin 1 700 ajoneuvoa. Silta on valmistunut vuonna 1986 ja sillan kokonaispituus on 320 metriä. Liikenne on rajoitettu yhdelle kaistalle vain sillan päissä.  

LISÄTIETOJA   

- Varsinais-Suomen ELY-keskus: siltainsinööri Jari Nikki, p. 0400 821 596

- Destia Oy: työmaapäällikkö Pasi Oikarinen, p. 0400 925 911


Alueellista tietoa