Navigointivalikko
Tiedotteet 2019

Järvien ja jokien vedenkorkeudet paikoitellen tulvalukemissa (Kanta-Häme ja Päijät-Häme) 

Sateet ovat nostaneet vedenkorkeuksia ja virtaamia monissa Hämeen järvissä ja joissa. Kokemäenjoen vesistöalueella viimeisen kuukauden aikana koko vesistöalueella sadetta on kertynyt yli kaksinkertaisesti vastaavan ajanjakson keskimääräiseen nähden. Talvitulviin pyritään varautumaan mahdollisuuksien mukaan. Vesitilanne on muuttunut Kanta-Hämeessä pitkään jatkuneesta kuivuudesta runsasvetiseksi ja osin jo lähelle tulvalukemia. Vesisateiden ennustetaan jatkuvan. Ennuste on herkkä lämpötilan suhteen, tämän hetken ennusteen mukaan lämpötilat pysyvät niukasti plussan puolella. Ensi viikon loppupuolella selvempi viileneminen on kuitenkin mahdollista.

Lämpimästä säästä johtuen valunta ja virtaamat jatkavat kasvuaan paikoitellen vielä koko joulukuun. Vesi on tulvinut paikoin alavimmille pelloille ja esimerkiksi Loimijoen virtaama on käynyt useampaan otteeseen syystulvalukemissa.   

Sateet lisäävät paikallista tulvariskiä. Vesitilanne on hyvä huomioida omatoimisessa varautumisessa mm. alaville alueille sijoittuvien kiinteistökohtaisten talousvesikaivojen sekä vesihuoltolaitosten vedenottokaivojen ja jätevesipumppaamojen osalta. Hämeen ELY-keskus seuraa tilannetta.

 

Ajankohtaista vesitilannetta voi seurata mm. seuraavien linkkien kautta:

 

Lisätietoja:

Vesitalousasiantuntija Milla Torkkel, Hämeen ELY-keskus, puh. 0295 025 225

Johtava vesitalousasiantuntija Timo Virola, Hämeen ELY-keskus, puh. 0295 025 245

 

Tiedotus:

Kirsi Elomaa, Hämeen ELY-keskus, puh. 0295 025 037


Alueellista tietoa