Navigointivalikko
Tiedotteet 2018

Turvallinen tienylitys -piirustuskilpailun voitto Taavettiin (Kaakkois-Suomi)

Kaakkois-Suomen liikenneturvallisuustyöryhmä järjesti maalis-huhtikuussa Kymenlaakson ja Etelä-Karjalan alueen viidesluokkalaisille piirustuskilpailun aiheella "turvallinen tienylitys". Kilpailulla työryhmä halusi korostaa liikenneturvallisuusasioiden käsittelyä ja sen tärkeyttä kouluissa.

Kilpailuun saatiin yhteensä 137 piirustusta, 8 eri kunnasta ja 13 koulusta. Kaakkois-Suomen liikenneturvallisuustyöryhmä kävi piirustuksia läpi kokouksessa 15.5. ja valitsi voittajakolmikon. Kilpailu oli kokonaisuutena aiempia vuosia kovatasoisempi. Voittajatyöstä tuomaristo oli kuitenkin täysin yksimielinen.

1. Neea Kuningas, Taavetin koulu 5B, Taavetti/Luumäki


Neea Kuninkaan piirustus, 1. palkinto

"Kuva on upeasti piirretty kaikkine yksityiskohtineen, ja siitä käy poikkeuksellisen hienosti ilmi sekä pimeyden haaste, että pimeässä näkymisen tärkeys (etenkin jalankulkijan näkökulmasta)."
 

2. Ilona Luukinen, Ruokolahden kirkonkylän koulu, Ruokolahti


Ilona Luukisen piirustus, 2. palkinto

"Piirustus on erittäin raikas ja satukirjamainen. Kilpailun teemaan liittyvät perusasiat ovat työssä kohdallaan."
 

3. Taru Lehtonen, Pilkanmaan koulu, Kouvola


Taru Lehtosen piirustus, 3. palkinto

"Työssä on kivalla toteutustavalla tuotu esille oikeita ja vääriä toimintamalleja tienylitykseen liittyen. Hienosti huomioitu myös tarkkaamattomuusteema."

Kolmen parhaan palkitun lisäksi viidelle oppilaalle ja heidän tekemilleen töille annetaan kunniamaininnat: Evelina Berkhald (Uuden-Summan koulu, Hamina), Konsta Koskenniemi (Elimäen yhtenäiskoulu, Kouvola), Valdemar Junell (Voisalmen koulu, Lappeenranta), Aino Miettinen (Virojoen koulu, Virolahti) sekä Ella Ruokonen (Metsolan koulu, Kotka).

Kilpailussa voittaneille ja kunniamaininnan saaneille toimitetaan kunniakirjat sekä palkinnot kouluihin. Voittajalle luovutetaan pääpalkinto (jopo ja pyöräilykypärä) Taavetin koululla Luumäellä tiistaina 22.5.2018 kello 12.15.

Kaakkois-Suomen liikenneturvallisuustyöryhmä kiittää kaikkia kilpailuun osallistuneita kouluja ja opettajia, jotka käsittelivät aihetta oppitunnilla ja mahdollistivat oppilaiden osallistumisen. Kilpailu toteutetaan uudella aiheella taas ensi keväänä.

Kaikkien palkittujen työt ovat nähtävissä Kaakkois-Suomen liikenneturvallisuustoimijan facebook-sivuilla: https://fi-fi.facebook.com/kasliitutoimija

Lisätietoja:

- Kaakkois-Suomen ELY-keskus, liikenneturvallisuusvastaava Sonja Lehtonen, p. 0295 029 385
- Liikenneturva, yhteyspäällikkö Tarja Korhonen, p. 040 534 1183.


Alueellista tietoa