Navigointivalikko
Tiedotteet 2017

Talvinopeusrajoitukset voimaan tämän viikon lopulla (Lappi)

Talvi- ja pimeän ajan nopeusrajoituksiin siirrytään Lapin elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskuksen alueella torstaista 26.10.2017 alkaen. Nopeusrajoitusmerkit vaihdetaan 26.- 27.10.2017 välisenä aikana ja rajoitukset tulevat voimaan heti, kun merkit on vaihdettu.

Nopeusrajoituksia alentamalla parannetaan liikenneturvallisuutta vuodenaikana, jolloin sää- ja keliolosuhteet vaihtelevat ja onnettomuusriski kasvaa. Lapin ELY-keskus muistuttaa, että nopeusrajoitus ilmoittaa suurimman sallitun ajoneuvon nopeuden. Nopeus on kuitenkin sovitettava aina tien kunnon, kelin, näkyvyyden ja muiden liikenneolosuhteiden mukaan.

Lisäyksiä talvisatasiin

Muutoksena edelliseen kauteen jää valtatielle 21 välillä Pahtasensuvanto-Muonio ja Muonio-Yli-Muonio nopeusrajoitus 100 kilometriä tunnissa. Kyseisillä tieosilla on parannettu tien geometriaa ja tietä on levennetty kesän 2017 aikana. Myös kantatiellä 79 välillä Sirkka-Rauhala ja Olos-Muonio jää voimaan nopeusrajoitus 100 kilometriä tunnissa. Näin saadaan yhdenmukainen ja yhtäläinen rajoitus kantatielle, joka välittää pitkämatkaista liikennettä.

Kemi-Tornio – moottoritien suurin sallittu nopeusrajoitus 120 kilometriä tunnissa alennetaan 100 kilometriin tunnissa. Moottoritiejaksoilla on vaihtuva nopeusrajoitus ja nopeusrajoitusta voidaan muuttaa sää – ja keliolosuhteiden mukaan. Kemin kohdan moottoritien nopeusrajoitus 100 kilometriä tunnissa on voimassa myös talvikautena.

Kesärajoituksiin siirrytään maalis-/huhtikuun (2018) aikana.

LISÄTIETOJA: Yksikön päällikkö Juha Tapio, puh. 0295 037 260

                                                                                                                                 
LIITE: Kartta talvinopeusrajoituksista 2017-2018


Alueellista tietoa