Navigointivalikko
Tiedotteet 2017

Pohjois-Karjalassa 10 600 työtöntä työnhakijaa (Pohjois-Karjala)

Pohjois-Karjalan ELY-keskuksen alueella oli syyskuun lopussa 10 607 työtöntä työnhakijaa. Vuoden takaiseen tilanteeseen verrattuna työttömien määrä väheni 1 050 henkilöllä.
Työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta on edelleen Pohjois-Karjalassa maan korkein, 14,5 %. Vuosi sitten osuus oli 15,8 %.

Koko maassa työttömien osuus työvoimasta oli 10,5 %. Vuosi sitten osuus oli 12,5 %.

Pohjois-Karjalan työllisyyskatsaus kokonaisuudessaan on osoitteessa: www.temtyollisyyskatsaus.fi/pohjois-karjala.aspx
Latauslinkki pdf-muotoiseen työllisyyskatsaukseen on katsaussivun oikean laidan valikon kansilehtikuvassa. Nettisivulta (vasemman yläreunan valikko) on pääsy myös koko maan sekä kaikkien ELY-keskusten työllisyyskatsauksiin.

Alueellinen Työvoima- ja yrityspalvelujen kokeilu jatkaa palvelumuotoilun kautta kohti 1000 uutta työpaikkaa

Alueellinen työvoima- ja yrityspalvelujen kokeilu 1000 uutta työpaikkaa Kick On -tilaisuus järjestetään hotelli Kimmelissä Joensuussa 24.11.2017. Tilaisuus on jatkoa helmikuussa 2017 olleelle kokeilujen aloitustilaisuudelle. Pohjois-Karjalassa käynnistettiin silloin Kokeilukulttuuri, joka kannustaa rohkeasti kokeilemaan yhdessä uudenlaisia, asiakaslähtöisiä toimintamalleja työvoima- ja yrityspalveluihin.

Kokeiluja on lähtenyt käyntiin jo yli 10! Kokeilujen kautta kehitetään palveluita niin, että palvelut ovat helpommin löydettävissä ja ne auttavat sekä henkilö- että yritysasiakasta saamaan tarvitsemansa avun "yhdeltä luukulta", asiakaslähtöisesti.

Kick On -tilaisuudessa esitellään jo alkaneista kokeiluista saatuja kokemuksia ja tuloksia. Tilaisuuden pääpuhujana on SpeakersForumin, vuoden puhuja 2016 ehdokas, yrittäjä, yli-innovaattori Anssi Tuulenmäki. Anssi tulee kannustamaan kaikkia ideoimaan luovasti ja hän myös toimii Palvelumuotoilu-ideointipajoissa päävetäjänä sekä sparraajana.

Tilaisuudessa on myös mielenkiintoinen paneelikeskustelu, jossa mietitään ja ideoidaan miten työttömyys poistetaan Pohjois-Karjalasta. Paneelikeskustelu virittää tilaisuuteen osallistujat ideoimaan itse ratkaisuja työttömyyden poistoon. Kaikki tilaisuuteen osallistujat ovat tervetulleet iltapäivän Ideointityöpajoihin.

Tilaisuuden järjestää Tuottava POK -hanke.

Lisätietoja: projektiasiantuntija Marko Mutanen, p. 0295 026 144, marko.mutanen@ely-keskus.fi tai projektipäällikkö Tiina Lepo, p. 0295 026 134, tiina.lepo@ely-keskus.fi


Alueellista tietoa