Navigointivalikko
Tiedotteet 2017

Maaseuturahaston hankehaussa maakuntien yhteisiä hankkeita ilahduttavan runsaasti (Pohjois-Karjala)

ELY-keskuksille saapui 31.10.2017 päättyneessä haussa seitsemän Pohjois-Karjalaa koskevaa hakemusta, joissa rahoitusta haettiin yhteensä 1,5 miljoonaa euroa. Saapuneista hakemuksista neljä liittyi elinkeinojen kehittämiseen eli maaseutuohjelman teemaan, johon päättyneessä haussa erityisesti toivottiinkin hakemuksia. 

Hakemuksia hevostalouden ja maatalouden jatkojalostukseen

Hankehakemuksista neljän toiminta-alueena on pelkästään Pohjois-Karjala ja kolmen toiminta-alue on laajempi. Maakuntien väliset hankkeet koskevat hevostalouden, naudanlihantuotannon ja valkuaistuotannon kehittämistä. Hevostaloutta koskevan hankkeen toiminta-alue on Itä-, Keski- ja Kaakkois-Suomi sekä Pohjois-Pohjanmaa. Naudanlihan tuotannon kehittämistä koskevan hankkeen toiminta-alue on Pohjois-Karjala, Pohjois-Savo sekä koko Pohjanmaa. Valkuaistuotannon kehittämishankkeen toiminta puolestaan perustuu Pohjois-Karjalan ja Varsinais-Suomen yhteistyöhön

Maakuntien yhteiset hankehakemukset lisääntyneet

Maakuntien välisiä, yhteisesti rahoitettavia, hankehakemuksia on koko kuluvalla ohjelmakaudella (2014 - 2020) tullut ilahduttavan runsaasti. Maakuntien välisissä hankkeissa säästetään kustannuksia pienempiin hankkeisiin verrattuna sekä tuodaan yhteistyön avulla uutta osaamista Pohjois-Karjalan maaseudun kehittämiseen. Esimerkiksi hevosalaa tuntevia kehittämisorganisaatioita ei Pohjois-Karjalassa juuri ole ja hankeyhteistyön avulla hyödynnetään mm. pohjoissavolaisen Suomen Hevostietokeskuksen osaamista. Maakuntien välisen yhteistyön avulla kehitetään tasalaatuisesti itäsuomalaisten viljelijöiden osaamista suurten meijeri- ja teurastamoyritysten raaka-aineen tuottajina.

Ensimmäiset päätökset tammikuussa

Hakemusten käsittely ELY-keskuksissa on alkanut ja ensimmäiset hankepäätökset tehdään tammikuun 2018 aikana.

Pohjois-Karjalan ELY-keskus on tehnyt päätöksen Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelman hanke- ja yritystukien valintajaksoista vuodelle 2018

Maaseuturahaston yritys- ja kehittämishankkeiden haku on jatkuva, mutta Pohjois-Karjalan ELY-keskuksen vuosien 2014 - 2020 myöntövaltuudesta myönnettävää tukea koskevat hakemukset ratkaistaan valintajaksoittain (yllä olevat tiedot  koskevat siis 31.10.2017 päättyneen jakson hankehakemuksia).

ELY-keskuksen päätös valintajaksoista löytyy tästä linkistä (pdf).

Lisätietoja:
Yksikön päällikkö Pekka Tahvanainen, puh. 0295 026 107, pekka.tahvanainen(at)ely-keskus.fi
Maaseudun kehittämisen asiantuntija Terho Sirviö, puh. 0295 026 103, terho.sirvio(at)ely-keskus.fi

 

 


Alueellista tietoa