Navigointivalikko
Tiedotteet 2015

Tiedotteet 2015

Tiedotteet 2015

Taksikiintiö pienenee Itä-Suomessa 24 luvalla (Pohjois-Savon ELY-keskus)

Pohjois-Savon ELY-keskus on tänään antamassaan kiintiöpäätöksessä vuodelle 2016 vähentänyt alueensa taksilupien enimmäismäärää 24 luvalla, mikä on 1,9 % tämän vuoden lupamäärästä.

ELY-keskuksen toimialueella Itä-Suomessa henkilöautolupien määrä vähenee Liperissä kahdella sekä Iisalmessa, Kaavilla, Nilsiässä, Maaningalla, Lapinlahdella, Varpaisjärvellä, Pielavedellä, Sonkajärvellä, Tervossa, Varkaudessa, Vieremällä, Joroisissa, Juvalla, Kangasniemellä, Rantasalmella, Savonlinnassa, Savonrannalla, Ilomantsissa ja Rääkkylässä yhdellä henkilöautoluvalla. Enonkoskella ja Suomenniemellä lupien määrä vähenee yhdellä esteettömällä luvalla. Kiteellä lupamäärä vähenee yhdellä henkilöautoluvalla ja yhdellä esteettömällä luvalla. Kaavilla taksilupien määrä säilyy entisenä, mutta yhden henkilöautoluvan tilalle tulee esteetön lupa.

 

Taksikiintiön lupien kokonaismäärä Itä-Suomessa on 1259 taksilupaa, joista esteettömien ajoneuvojen osuus on 155 lupaa. Etelä-Savossa taksilupia on 386 (vähennystä 8), Pohjois-Savossa 506 (vähennystä 10) ja Pohjois-Karjalassa 367 (vähennystä 6).

 

Päätöstä varten ELY-keskus on kuullut kuntia, kauppakamareita ja taksialaa. Kuntien mielestä lupamäärät ovat pääasiassa riittävät eikä taksien palvelutasossa ja saatavuudessa ole ilmennyt suurempia ongelmia. Myös elinkeinoelämän tarpeisiin takseja näyttää olevan riittävästi. Taksialan puolelta tuotiin huoli kannattavuudesta kysynnän hiipuessa. Taksiala esittikin huomattavasti suurempia lupamäärän vähennyksiä.

 

Lupamääristä päättäessään ELY-keskus on ottanut huomioon, että yleisen taloudellisen tilanteen vuoksi taksien kysyntä on vähentynyt. Erityisesti on otettu huomioon toimintaympäristössä pitkällä aikavälillä tapahtuneet muutokset.

 

Muissa kuin yllämainituissa kunnissa lupien enimmäismäärät säilytetään ennallaan. Taksilupia voidaan myöntää myös ensi vuonna, koska kuntien taksikiintiöissä on vielä vapaana olevia taksilupia. Taksikiintiöpäätös tulee voimaan 1.1.2016.

 

Liite:
Taksikiintiöpäätös 26.11.2016

 

Lisätietoja
lakimies Hannu Sorasalmi, p. 0295 026763
joukkoliikenneasiantuntija Toini Puustinen, p. 0295 026757
lupa-asiantuntija Päivi Juvonen, p. 0295 026721

liikennejärjestelmäpäällikkö Airi Muhonen, p. 0295 026747
(sähköposti muotoa etunimi.sukunimi(at)ely-keskus.fi


Alueellista tietoa