Navigointivalikko
Tiedotteet 2014

Tiedotteet 2014

Tiedotteet 2014

Sairaanhoitajista paljon pulaa Hämeessä ja koko maassa (Hämeen ELY-keskus)

Hämeen TE-toimistossa kesäkuussa 2014 tehdyn ammattibarometriarvioinnin mukaan Hämeessä odotettavissa olevat saatavuusongelmat painottuvat sosiaali-, terveys- ja opetusalalle. Arvioidessa työmarkkinatilannetta seuraavan puolen vuoden aikana eniten pulaa tulee olemaan sairaanhoitajista ja pulaa tulee olemaan myös erityisopettajista, hammashoitajista, lastentarhanopettajista, hammaslääkäreistä, sosiaalityöntekijöistä, lähihoitajista ja suuhygienisteistä. Koko maassa paljon pulaa tulee olemaan sairaanhoitajista, lääkäreistä sekä myyntiedustus ja puhelinmyyjistä.

Arvioidessa rekrytointitarvetta seuraavan puolen vuoden aikana kysyntä tulee kasvamaan seuraavissa ammateissa: erityisopettajat, sairaanhoitajat, lastentarhanopettajat, lähihoitajat, psykologit, nuoriso-ohjaajat, liikunnanohjaajat ja valmentajat, työnvälitystyöntekijät sekä kiinteistönhoito ja kunnossapitotyöntekijät.

Paljon ylitarjontaa sihteeri- ja toimistotyössä, talonrakennusalalla, varastoalalla sekä sähkö- ja puualan teollisuudessa

Arvioidessa työmarkkinatilannetta seuraavan puolen vuoden aikana eniten työvoiman ylitarjontaa tulee olemaan Hämeen TE-toimiston mukaan toimistotyöntekijöiden, rakennusmaalareiden, tietoliikenne- ja elektroniikka-asentajien, kirvesmiesten, myyjien, konepuuseppien, konepaja- ja metalliteollisuuden kokoojien, varastotyöntekijöiden ja sihteerien kohdalla. Liikaa hakijoita tulee olemaan myös mm. talonrakennustyöntekijöissä, sähköasentajissa, varastonhoitajissa, perhepäivähoitajissa, pankkitoimihenkilöissä ja matkatoimistovirkailijoissa. Koko maassa paljon ylitarjontaa tulee olemaan toimistotyöntekijöistä sekä tietoliikenne- ja elektroniikka-asentajista.

Ammatit, joissa kysyntä tulee eniten vähenemään seuraavan puolen vuoden aikana ovat pankkitoimihenkilöt, matkatoimistovirkailijat, vakuutustoimihenkilöt, sihteerit, toimistotyöntekijät, myyntisihteerit, myyjät, talonrakennustyöntekijät, muovituotetyöntekijät, kirjastotyöntekijät, sosiaalivakuutusvirkailijat, varastonhoitajat, torikauppiaat ja kotimyyjät sekä puutarhatyötä johtavat.

Lisää materiaalia ammattibarometrista karttakuvineen löydät Hämeen ELY-keskuksen Alueen tila ja näkymät -sivun alasivuilta Työmarkkinat kohdasta Ammattibarometrit

Lisätietoja:

Hämeen työ- ja elinkeinotoimisto:

  • Forssa: Mari Pöysti p. 0295 041 717
  • Hämeenlinna: Pasi Pyykkönen p. 0295 041 714 / Mari Pöysti p. 0295 041 717
  • Lahti: Arto Timonen p. 0295 041 762 / Heli Hieminen p. 0295 041 676
  • Riihimäki: Mika Tonteri p. 0295 041 766

Hämeen ELY-keskus:

  • Jesse Marola: 0295 025 159

Alueellista tietoa