Navigointivalikko
Tiedotteet 2014

Tiedotteet 2014

Tiedotteet 2014

Perinteillä parempi koti - Kymenlaakson perinnerakentamispäivä Oravalan kartanolla (Kaakkois-Suomen ELY-keskus)

Kymenlaakson ensimmäinen perinnerakentamispäivä järjestetään Kouvolassa, Oravalan kartanon pihapiirissä (Tammipuisto 60, 45940 Oravala)  7.6.2014 klo 10–15. Ilmaistapahtuman järjestäjinä toimivat Oravalan kartano ja Restaurointiosuuskunta Kymen Karmiini, yhteistyökumppaneinaan Kaakkois-Suomen ELY-keskus ja Kymenlaakson ammattikorkeakoulu.

Tapahtuman aiheena ovat maaseudun unohdetut rakennukset sekä perinnerakentamisen keinot ja välineet. Aiheeseen pureudutaan seminaarien ja työnäytösten avulla. Lisäksi paikalliset alan yrittäjät ja materiaalien toimittajat ovat paikalla esittelemässä palveluitaan ja tuotteitaan.

Seminaarissa esiintyvät perinnemestari Hannu Rinne, Kouvolan kaupungin kaavoitusarkkitehti Hannu Purho sekä Kymenlaakson museon rakennustutkija Timo Lievonen. Seminaarien yhteydessä yleisöllä on mahdollisuus esittää kysymyksiä ja keskustella perinnerakentamisesta asiantuntijoiden kanssa. Työnäytöksissä puolestaan tutustutaan mm. punamultamaalin keittoon, ikkunoiden entisöintiin ja lattioiden suopakuuraukseen. Päivän aikana on myös mahdollista tutustua Oravalan kartanon pihapiirin historialliseen miljööseen sekä kartanon päärakennuksen kunnostustöihin. Lisäksi paikan päältä löytyy pientä puuhailua lapsille sekä puutarhakahvila.

Tavoitteenamme on tuoda yhteen mahdollisimman moni perinnerakentamisesta kiinnostunut yli kuntarajojen, sillä toivomme tapahtumasta muodostuvan jokavuotisen perinteen. Samalla avaamme keskustelun kulttuuriperinnön vaalimiseen ja säilyttämiseen keskittyvän yhdistyksen perustamisesta Kymenlaaksoon – onhan rakennusperinnön säilyttäminen meidän kaikkien yhteinen asia! Ajankohtaista tietoa tapahtumasta Oravalan kartanon kotisivuilta: http://www.oravalankartano.fi/  ja Kymen Karmiini Facebookissa.

Lisätiedot ja tiedustelut:

Kaakkois-Suomen ELY-keskus            Restaurointiosuuskunta Kymen Karmiini
Arkkitehti Tuija Stam                                Anne-Mari Junnola
P. 0295 029 288                                        P. 040 546 0058
tuija.stam@ely-keskus.fi                         info@kymenkarmiini.fi

Ohjelma

 


Alueellista tietoa