Navigointivalikko
Tiedotteet 2014

Tiedotteet 2014

Tiedotteet 2014

Pohjanmaan jokien virtaamat selvästi normaalia pienempiä (Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus)

Etelä-Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan ja Pohjanmaan jokien vedenkorkeudet ja virtaamat ovat selvästi pienempiä kuin huhtikuussa yleensä. Osin jokien virtaamat ovat jopa pienempiä kuin moneen vuosikymmeneen huhtikuussa.  Yleensä pohjalaisten jokien virtaamat saavuttavat huippunsa huhtikuussa, mutta tänä vuonna huhtikuun virtaamat näyttäisivät jäävän pienemmiksi kuin tammi-helmikuussa.

Normaaleina lumivuosina alueen tekojärvet ja säännöstellyt järvet ovat alimmillaan huhtikuun alussa.  Vähäisestä lumipeitteestä johtuen järvien täyttäminen aloitettiin tänä keväänä jo maaliskuun alkupuolella.    Viime vuoteen verrattuna esim. Vissaveden tekojärvi on 1,5 metriä ja Hirvijärven ja Kalajärven tekojärvet 2,5 metriä ylempänä kuin viime vuonna tähän aikaan. Tekojärvien täyttyminen normaalille kesätasolle edellyttää vielä sateita.  

Lappajärvi on runsaan vuoden ollut yli puoli metriä tavoitetasonsa yläpuolella. Vähäisestä lumipeitteestä johtuen Lappajärvi on kevään aikana saavuttanut tavoitteen mukaisen kesätason ja alueen kevättulvat voidaan välttää. Lappajärvestä juoksutetaan Ähtävänjokeen nyt enää 10 m3/s. Myös pitkään normaalia korkeammalla ollut Lestijärvi näyttäisi saavuttavan ajankohdan keskimääräisen tason vielä huhtikuun aikana.

Lisätietoja Etelä-Pohjanmaan ELY-keskuksesta:

  • Vanhempi insinööri Tuuli Saari, puh. 0295 027 925
  • Kunnossapitoinsinööri Kristiina Kastman, puh. 0295 028 021
  • Vesistöpäällikkö Liisa Maria Rautio, puh. 0295 027 919

Alueellista tietoa