Navigointivalikko
Tiedotteet 2013

Tiedotteet 2013

Sivulla on ELY-keskusten uusimmat tiedotteet, alkaen huhtikuusta 2013. Vanhemmat tiedotteet löytyvät vasemmalta kohdasta Tiedotearkisto.

Tiedotteet 2013

Lounais-Suomen levähavainnot lisääntyneet (Varsinais-Suomen ELY-keskus)

Lounais-Suomen vakioseurannan havainnot sinilevästä ovat lisääntyneet kuluvalla viikolla. Levätilanne on kuitenkin yhä melko hyvä. Viikon loppupuolella sään lämmetessä levien pintakukinnat voivat runsastua.

Sisävesissä hieman levää on havaittu Painion havaintopaikalla Somerolla, Aurajoen Maarian altaassa, Pyhäjärven Katismaan uimarannalla, Köyliönjärven Yttilän Ottassa ja Isojärven Saunaniemessä Siikaisissa. Kiskon Kirkkojärvessä levää on havaittu runsaasti.

Saaristomerellä levää on havaittu etelä- ja keskiosissa. Vakiohavaintopaikoilla hieman levää on havaittu Genbölen uimarannalla Kemiönsaaressa ja Kirkonsalmessa Merimaskussa. Vakioseurantapaikkojen lisäksi levää on Saaristomerellä viimeisen viikon aikana havaittu vähän tai kohtalaisesti Paimionlahdella ja Mynälahdella. Nauvon Lillvikenissä levää oli erittäin runsaasti. Selkämerellä ainut havainto on Otanlahdelta Raumalta, missä levää on vähän.

Sinilevän runsaus voi muuttua samallakin paikalla melko nopeasti. Tuuli voi kerryttää levää rantaveteen lyhyessä ajassa. Lämmin ja tyyni sää saa levät nousemaan pintaan. Aallokko ja sade taasen voivat hajottaa pintaesiintymät nopeasti.

Lisätietoja:

tarkastaja Elisa Vartiainen p. 0295 022 530

ryhmäpäällikkö Janne Suomela p. 0295 022 947


Alueellista tietoa