Navigointivalikko
Tiedotearkisto

Tiedotearkisto

Tiedotearkistossa on vanhasta ely-keskus.fi-järjestelmästä siirretyt kaikkien virastojen tiedotteet (1.1.2010-16.4.2013). Näissä arkistotiedotteissa aluevalinta ja tiedotteissa olevat liitetiedostolinkit eivät toimi.

TIEDOTEARKISTO
null Mäntsälän ja Pukkilan liikenneturvallisuussuunnitelmien laatiminen alkaa – Asukkaiden näkemyksiä kerätään suunnitelmien tueksi

Uudenmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus sekä Mäntsälän ja Pukkilan kunnat ovat yhdessä käynnistämässä liikenneturvallisuussuunnitelmien laatimista kuntien alueille. Suunnittelun tueksi tarvitaan asukkaiden kokemuksia liikkumisesta ja liikenneturvallisuudesta.

Liikenneturvallisuussuunnitelman alkuvaiheessa järjestetään Mäntsälän ja Pukkilan seutujen liikkumiskysely, johon seudun asukkaita pyydetään vastaamaan. Kyselyllä selvitetään asukkaiden mielipiteitä liikenneoloista, kerätään tietoa liikenneturvallisuusongelmista sekä kootaan ajankohtaista tietoa liikkumisesta Mäntsälän ja Pukkilan kunnissa.

Asukkaiden mielipiteitä ja kokemuksia liikenteestä selvitetään tammikuussa
Kyselyyn voi vastata 8.1.–31.1.2013 välisenä aikana kuntien internetsivuilla http://www.mantsala.fi ja http://www.pukkila.fi
tai täyttämällä lomake ja palauttamalla se vastauslaatikkoon. Vastauspaikkoja ovat:

  • Mäntsälässä terveyskeskus ja pääkirjasto
  • Pukkilassa Hyvinvointikeskus Onni

Kyselylomakkeita saa edellä mainituista paikoista. Kyselyyn vastanneiden kesken arvotaan pyöräilykypärä.

Kyselyn lisäksi kuntien asukkaille järjestetään yleisötilaisuudet, joissa esitellään asukaskyselyn tuloksia. Tilaisuuksien ajankohdista tiedotetaan myöhemmin erikseen.

Suunnitelman laatijat ja aikataulu

Uudenmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskuksen ja Mäntsälän ja Pukkilan kuntien lisäksi suunnitelman päivitystyöhön osallistuvat mm. Liikenneturvan ja poliisin edustajat. Suunnittelutyöstä vastaa Sito Oy. Liikenneturvallisuussuunnitelman laatiminen on aloitettu marraskuussa 2012. Suunnitelma valmistuu loppuvuodesta 2013.

Lisätietoja:

  • liikennejärjestelmäasiantuntija Päivi Ylipaavalniemi, p. 0295 021369
    Uudenmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus 
  • tekninen johtaja Hannu Seppälä, p. 040 3145 934, Mäntsälän kunta,
  • kunnaninsinööri Eija Haanela, p. 040 182 1812, Pukkilan kunta
  • Maija Krankka, p. 020 747 6197, Sito Oy

Alueellista tietoa