-
Alkaa:
-
15. joulukuuta 2021, 12:30
-
Päättyy:
-
15. joulukuuta 2021, 15:45
-
Sijainti:
-
Webinaari
-
Hinta:
-
Maksuton
-
Yhteystiedot:
-
Koordinaattori Harri Hakala, Järvi-Suomen maaseudun ympäristö- ja ilmasto-ohjelma, [email protected], p. 0295 024 099
Vastuullista järkiruokaa Järvi-Suomesta -webinaarissa
tutkijat esittelevät vision Järvi-Suomen roolista kiertotalouden
mukaisessa kestävässä ruokajärjestelmässä ja alueen yritykset kertovat
sitä edistävästä työstään. Pajaosuudessa jakaudutaan ryhmiin pohtimaan
kehittämisen pullonkauloja ja ratkaisuja. Tämän viestin alla on
tarkempi ohjelma ja materiaalilinkkejä.
Webinaarin ja pajan tuotoksia hyödynnetään järvisuomalaisen verkoston
toiminnassa sekä rahoituksen ja muiden resurssien suuntaamisessa.
lmoittautuminen alla olevasta linkistä 10.12.2021 mennessä.
Tervetuloa mukaan!
Ilmoittautuminen (webropol)
Ohjelma
Tervetuloa
-
Päivän tavoite ja käytännöt,
yksikön päällikkö Ilpo
Lehtinen, Etelä-Savon ELY-keskus
-
Järvi-Suomen maaseudun ympäristö- ja ilmasto-ohjelma
koordinaattori Harri
Hakala, Etelä-Savon ELY-keskus
12.40
1. Kiertotalousvisio:
Järvi-Suomen rooli tulevaisuuden kestävässä ruuantuotannossa
-
Agroekologian
professori Juha
Helenius, Helsingin yliopisto
-
Väitöskirjatutkija Kari
Koppelmäki
, Helsingin yliopisto,
Wageningenin
yliopisto
-
Keskustelua
13.20
2. Yritysten ratkaisuja ja näkökulmia
-
Brita Suokas, Juvan
Bioson
Oy, Juva
-
Juuso Joona, Tyynelän tila,
Soilfood
Oy, Joutseno
-
Tero Lahti, Paavolan maitotila, Karstula
-
Kommenttipuheenvuoro: Hannu
Gröhn
, maidontuottaja, Nurmes
-
Keskustelua
14.30
(tauko)
3. Työpaja: Vision edistäminen
-
Pullonkaulat ja ratkaisut
-
Maaseutuohjelman teemahakujen pohjustus
15.20
4. Loppuyhteenveto ja jatko
webinaarin lopetus klo 15.45
Taustamateriaalia:
Järvi-Suomen maaseudun
ympäristö- ja ilmasto-ohjelma
(ely-keskus.fi)
Ruokajärjestelmän
kestävyysmuutos - Elinvoimaa agroekologisista symbiooseista
(journal.fi)
Rauha luonnon kanssa solmitaan
ruokapöydässä (journal.fi)
Aiheet:
Elinkeinot
Ympäristö
Alueet:
Pohjois-Savo
Etelä-Savo
Keski-Suomi
Pohjois-Karjala
Tagit:
ruoka
ilmastonmuutos
lähiruoka