Lemmikkieläintarvikeliike Riemu

Yritysten kehittämispalvelut

Lyhyissä koulutuksissa tarjolla tukea johtamiseen

Lemmikkieläintarvikeliike Riemua Lahdessa pyörittävä Maria Vuorenmaa sai koulutuksessa konkreettista apua johtamiseen ja vinkkejä verkkokaupan kehittämiseen.

”Osallistuin Yritysten kehittämispalvelujen Markkinointi ja asiakkuudet -koulutukseen vuonna 2021. Hain koulutuksesta apua myymälän arjen pyörittämiseen sekä myynnin ja markkinoinnin johtamiseen. Minulla on kivijalkaliikkeen lisäksi verkkokauppa, jossa huomioidaan etenkin koiraurheiluharrastajat. Toimintaa pyörittämässä ovat lisäkseni kolme myyjää. Sain koulutuksesta apua kivijalkaliikkeen pyörittämisen lisäksi myös verkkokaupan kehittämiseen. Koulutuksessa muun muassa keskityttiin eräänä kertana hakukoneoptimointiin ja siihen, kuinka sitä voi toteuttaa tekstin avulla. Koin etenkin sen hyödylliseksi omassa toiminnassani.

Maria Vuorenmaa: Sain koulutuksesta apua myös verkkokaupan kehittämiseen.

Koulutukseen osallistui yhteensä kymmenisen henkeä. Mielestäni osallistujamäärä oli sopiva, sillä se mahdollisti tutustumisen kaikkiin muihin. Koulutuksen aikana me osallistujat pystyimme vaihtamaan käytännön vinkkejä keskenämme. Koulutuksesta tuli välillä enemmän jopa sellainen keskustelupiiri.

Koronan vuoksi koulutuksen ensimmäiset kerrat järjestettiin verkon kautta ja kaksi viimeistä paikan päällä Lahdessa. Paikan päällä oma ajatus keskittyi täysin sen sijaan, että olisi samalla vaivihkaa hoitanut töitä. Kaikki toimi hyvin, ja kokonaisuus oli hyvin järjestetty.

Asiointi niin koulutuksen järjestäjän kuin ELY-keskuksenkin kanssa oli helppoa. ELY-keskukselle piti vain täyttää hakemus verkossa. Hakemus oli todella yksinkertainen, eikä sen täyttämisessä ollut mitään ongelmia.”

Uppdaterad: 04.12.2023