Nyheter 2022

Regional information

Nyheter 2022

Maanteiden päällystystyöt alkavat

Maanteiden päällystystyöt ovat käynnistymässä eteläisestä Suomesta alkaen. Tänä vuonna uutta päällystettä arvioidaan tulevan noin 2 300 kilometrin matkalle. Nykyisillä päällystysmäärillä korjausvelka kasvaa.

Päällystysohjelman arvioidaan hintojen nousun myötä jäävän selvästi vuotta 2021 lyhyemmäksi, vaikka käytettävissä oleva rahoitus on hieman viimevuotista suurempi. ELY-keskukset kilpailuttavat ja valvovat maanteiden päällystysurakat.

Päällystystöissä käytettävien raaka- ja polttoaineiden hinnat ovat olleet merkittävässä nousussa. Lopullista kustannustasoa on vaikea ennustaa, mutta nykytiedoin voi arvioida erityisesti asfaltin sideaineena käytettävän bitumin hinnan nousun viimevuotisesta nostavan päällystämisen hintaa noin 30 prosenttia.

Tietoa päällystystöistä Väylän ja Fintrafficin karttapalveluissa

Väylävirastolla on karttapalvelu, johon kootaan tiedot tulevista päällystystöistä. Varmistuneet päällystystyöt löytyvät jo kartalta. 

Karttapalvelu (julkinen.vayla.fi)

Lisäksi tienkäyttäjien kannattaa seurata Fintrafficin Liikennetilanne-palvelua. Palvelusta löytyvät esimerkiksi tiedot käynnissä olevista päällystystöistä ja muista tietöistä. 

Fintrafficin Liikennetilanne-palvelu (liikennetilanne.fintraffic.fi)

Lue lisää

Maanteiden päällystystyöt alkavat (vayla.fi)