Nyheter

Regional information

Nyheter 2020

Tasavallan presidentin kansainvälistymispalkinnot Relexille, Peikolle, Bayerille ja Maria 01:lle

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö on myöntänyt vuoden 2021 kansainvälistymispalkinnot. Tulokasyrityksenä palkittiin logistiikan hallintaohjelmistoja kehittävä Relex Solutions, ja kasvuyrityksenä palkittiin betonirakentamisen kiinnitysosia valmistava Peikko. Tänä vuonna palkittiin ensimmäistä kertaa myös pitkäaikainen kansainvälinen investoija, joka on luonut merkittävästi taloudellista arvoa Suomen talouteen. Investoijapalkinnon sai lääkeyhtiö Bayer. Yhteisöpalkinnon sai Helsingissä toimiva yrityskiihdyttämö Maria 01.

Vuosittainen tunnustus

Tasavallan presidentin kansainvälistymispalkinto myönnetään vuosittain tunnustuksena suomalaisille, kansainvälisesti menestyville yrityksille tai yhteisöille. Kansainvälisen menestyksen lisäksi arvioinnissa painotettiin toiminnan eettisyyttä, vaikutuksia suomalaisen osaamisen ja työllisyyden kehittymiseen sekä ulkomaisiin investointeihin ja Suomen innovaatioympäristön tunnetuksi tekemiseen. Yritykset ovat pystyneet jatkamaan tervettä liiketoimintaa koronakriisistä huolimatta.

Uutena kategoriana "Pitkäaikainen investoija"

”Yritykset ovat koronan jälkeisen nousun keskeinen moottori ja palkitut yritykset ovatkin pystyneet koronakriisistä huolimatta esimerkillisellä tavalla jatkamaan tervettä liiketoimintaa. Tänä vuonna mukaan tuotiin myös uusi ehdokaskategoria, "Pitkäaikainen investoija". Tällä kategorialla halusimme antaa tunnustusta Suomessa toimivalle ulkomaisomisteiselle yritykselle, joka on omalla toiminnallaan luonut taloudellista arvoa Suomelle esimerkiksi uusien työpaikkojen, investoitujen eurojen ja innovaatioiden muodossa”, toteaa Team Finland -verkoston puheenjohtaja, työ- ja elinkeinoministeriön osastopäällikkö Ilona Lundström.

Ehdotuksen palkittavista yrityksistä ja yhteisöistä presidentille tekivät Team Finland -verkoston toimijat, muun muassa Business Finland, ELY-keskukset, Finnvera ja Ulkoministeriö. Elinkeinoelämän järjestöt antoivat ehdotuksia ehdokkaiksi.

Lisätietoja 

Tasavallan presidentin kansainvälistymispalkinnot 2021 (businessfinland.fi)