Navigeringsmeny
Nyheter 2018

Ylöjärvelle uusi kevyen liikenteen väylä (Pirkanmaa)

Ylöjärvellä oppilaiden koulumatka muuttui turvallisemmaksi, kun uusi neljä kilometriä pitkä kevyen liikenteen väylä valmistui Kyröskoskentien varteen.

Ylöjärvellä on Kyröskoskentien varteen valmistunut Viljakkalan ja Vilpeen välille uusi jalankulku- ja pyöräilyväylä. Uuden väylän kokonaispituus on noin neljä kilometriä, ja se liittyy kummastakin päästään kaupungin nykyisiin jalankulku- ja polkupyöräväyliin. Vastavalmistunut väylä täydentää aiemmin puuttuneen yhteyden osaksi tärkeää seudullista kevyen liikenteen verkostoa. 

Uusi väylä kulkee Kyröskoskentiellä pääosin ajoradasta välikaistalla erotettuna, mutta asutuskeskittymien kohdalla korotettuna, ilman välikaistaa. Uudesta kevyen liikenteen väylästä hyötyvät kaikki, mutta erityisesti se luo turvaa Viljakkalan koulun oppilaiden koulumatkoihin.

Jalankulku- ja pyöräilyväylän toteutuksesta vastasi Ylöjärven kaupunki, jonka kanssa ELY-keskus laati viime kesänä toteuttamissopimuksen. ELY-keskus osallistui kokonaiskustannuksiltaan 1,4 miljoonaa euroa maksanaan kevyen liikenteen väylän kustannuksiin 500 000 eurolla.  


Regional information