Navigeringsmeny
Uutiset 2014

Nyheter 2014

Nyheter

Team Finlandin Rohkeutta on! -kiertue starttasi 8.10. Kuopiosta (Pohjois-Savon ELY-keskus)
 

Kuopiossa 8.10. järjestetty Rohkeutta on! -tilaisuus oli suunnattu kansainvälistymisestä kiinnostuneille kasvuhakuisille pk-yrityksille.  Finnveran, Finpron, Tekesin ja Ulkoasiainministeriö kiertävät ELY-keskuspaikkakunnilla esittelemässä palveluita, rahoitusta ja apua, joita yritykset voivat hyödyntää hakiessaan kasvua kansainvälisesti.


Kiertueen avasi Kuopiossa eurooppa- ja ulkomaankauppaministeri Lenita Toivakka. Hän korosti puheessaan, että roadshow on hyvä aloittaa Kuopiosta, koska täällä työtä yritysten eteen on tehty Team Finland-hengessä jo kauan. -Ulkomailla janotaan suomalaista osaamista ja sille on kysyntää maailmalla. Suomi tarvitsee kasvuhalukkaita pk-yrityksiä, jotka toimivat kansaivälisillä markkinoilla, ministeri Toivakka kertoi. Team Finland auttaa yritystä rahoituksen saannissa ja kontaktien luonnissa kooten eri toimijoiden kansainvälistymistä tukevat palvelut yhteen.

Pohjois-Savon ELY-keskuksen ylijohtaja Kari Virranta kertoi puheenvuorossaan, että Pohjois-Savon ELY-keskuksen yritysten Golden Gavia-kansainvälistymishanke aloitti jo vuonna 2010, ennen kuin koko Team Finland-konseptia oli lanseerattu. Hanke tiivistyi ajatukseen, että kaikki maakunnan yritysasioiden toimijat toimivat tiiviissä yhteistyössä asiakkaan parhaaksi. –Me ohjaamme asiakkaan oikean palvelun portille ja jopa sisälle asti ja varmistamme, kuinka asiakasta voidaan parhaiden auttaa ja tukea kansainvälisessä kasvussa, Virranta kiteyttää. Hanketoiminta vahvisti ajattelua, että myös yrittäjät voivat itse olla toisilleen hyviä spraarrajia kokemusten jakamisen kautta. –Olennaista on keskinäinen luottamus, valmius ja halu kasvaa, Virranta painotti.

Rohkeutta on! -tapahtumassa kuultiin lisäksi  yrittäjien ajatuksia yrittämisestä Suomessa ja ulkomailla sekä seurattiin alueellisten yrityspäättäjien paneelikeskustelua. Osallistujilla oli mahdollisuus verkostoitua ja tutustua Team Finlandin yrityspalveluihin neuvontapisteillä ja testata omaa ideaa sparrausklinikoilla.

Finnveran, Finpron ja Tekesin edustajat kertoivat
tapahtumassa, mitä Team Finland on

Lue lisää tästä Team Finlandin verkkosivuilta

(teksti/kuvat Jaana Hiltunen)


Regional information