Navigeringsmeny

Regional information

Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus toteuttaa yhdessä Kreate Oy:n kanssa sillankorjausurakan 2020 (Pohjalaismaakunnat)

Sillankorjausurakka käsittää kahden sillan peruskorjauksen ja yhden sillan kansirakenteen uusimisen. Kohteet ovat Kylänpään ja Passin siltojen peruskorjaus ja Konttikosken sillan kansirakenteen uusiminen.

Konttikosken silta sijaitsee tiellä 18090 Varesharju - Sulkaharju Vetelissä. Sillalla on painorajoitus, joka poistuu kansiremontin jälkeen. Työn ajaksi ajoneuvoliikenne katkaistaan kohteella. Aikataulullisesti kohde tehdään loppukesän/syksyn 2020 aikana. Painorajoituksen poistamisella on suuri vaikutus raskaan liikenteen kulkuun Vimpelin suuntaan, jolloin ei turve- ja puukuljetusten tarvitse kiertää Sillanpään kautta.

Kylänpään silta sijaitsee tiellä 687 Laihia - Karijoki (Jurvantie) Laihialla. Sillalle tehdään peruskorjaus johtuen sillan huonosta kunnosta. Työn ajaksi liikenne rajataan yhdelle kaistalle ja liikennettä ohjataan liikennevaloilla. Työ alkanee pääsiäisen jälkeen ja silta on liikenteellä lokakuussa.

Kauhavanjoen ylittävä Passin silta sijaitsee kantatiellä 63 Kauhavalla. Sillan peruskorjaus on odottanut rahoitusta jo viisi vuotta. Nyt se toteutuu. Passin sillan peruskorjauksen aikana liikenteelle aiheutuu hieman kiertohaittaa ja viivästyksiä.

Passin sillalla liikenteen hoito on suunniteltu hoidettavaksi seuraavasti:

 • Liikenneturvallisuuden takia kevyeltä liikenteeltä katkaistaan kulku sillalta. Kevyt liikenne joutuu käyttämään korvaavia yhteyksiä joen ylittämiseen.
 • Kantatien ja Kauppakadun risteyksen liikennevalot laitetaan vilkkumaan keltaista, jolloin vältetään liikenteen ruuhkautuminen sillalle. Kantatiellä on etuajo-oikeus.
 • Kauppakadun molemmista suunnista kielletään liikennemerkein kääntyminen valoristeyksessä sillan (Seinäjoki) suuntaan. Paikallisliikenteen toivotaan ottavan muut sillat käyttöön, jolloin liikenne jakaantuu tieverkolla tasaisemmin ja sujuu paremmin.

 

Lisätietoja:

 • Juha-Matti Viinikka
  Kreate Oy
  Puh. 050 3402066
 • Jukka Ylimäki
  ELY-keskus
  Puh. 0400 265719

 

 

 

 

Pressmeddelanden till 23.9.2020

Pressmeddelanden 2020 (till 23.9.2020)