Navigeringsmeny
Tiedotteet 2016

Pressmeddelanden 2016

Pressmeddelanden 2016

Kaupallinen tuottaja RekryKoulutuksesta huipputuloksia! (Kainuu)

Yritysten tarpeisiin räätälöitävä RekryKoulutus tukee uusien työpaikkojen syntymistä kehityshaluisiin yrityksiin. Kainuun seudulla viime talvena järjestetyllä Kaupallinen tuottaja -RekryKoulutuksella luodaan uusia kasvumahdollisuuksia kainuulaisille yrityksille.

CreaMentors Oy:n kehittämän Kaupallinen tuottaja -RekryKoulutuksen tavoitteena on luoda Suomeen uusia kestäviä ja kiinnostavia työpaikkoja kaupallisen osaamisen ympärille. "Yrityskentästä on noussut esiin tarve kaupallisen osaamisen vahvistamiseen. Esimerkiksi pk-yrityksillä on paljon kiinnostavia sisältöjä, mutta niiden kaupallistaminen jää usein puolitiehen", kertoo CreaMentorsin koulutuksista vastaava kehitysjohtaja Vilja Laaksonen.

Tehokas malli rekrytointiin

Kainuussa marraskuussa 2015 käynnistynyt Kaupallinen tuottaja -RekryKoulutus toteutettiin ESR-rahoituksella yhteistyössä Kainuun ELY-keskuksen, TE-palveluiden, Kainuun Edun Kasvua Kainuuseen -hankkeen ja CreaMentors Oy:n kanssa. Viiden kuukauden mittaisessa koulutuksessa oli mukana yhdeksän yrityskumppania, joilla jokaisella oli omanlaisensa tarpeet rekrytoinnille. Yksi mukana olleista työnantajakumppaneista oli kovassa kasvuvauhdissa oleva pelialan yritys Critical Force.

"Me kiinnostuimme koulutuksesta, kun kuulimme, että tätä kautta voi löytää kovatasoisia hakijoita. Eniten meille oli hyötyä siitä, että koulutuksen järjestäjä hoiti rekrytointiprosessin meidän puolestamme, koska meillä ei ollut aikaa lähteä ehtimään oikeanlaista tyyppiä", muistelee COO/CFO Teemu Määttä Critical Forsesta.

Critical Forcen tarina on erinomainen esimerkki onnistuneesta RekryKoulutuksesta. He löysivät koulutuksen kautta Juri Juskevitsin. Koulutuksen päättyessä hän työllistyi ja on nyt yrityksen pienosakas.

"Lähdimme hakemaan yritykseen avainihmistä, joka on hyvin näkyvässä roolissa ulospäin. Jurin ohjaukseen meni yllättävän vähän aikaa, koska hänellä oli aito mielenkiinto tehtävään. Tehtävä on niin omanlainen, että siinä pitää omatoimisesti ottaa asia haltuun ja kokeilla mikä toimii. Koulutustaustalla ei ole juurikaan merkitystä tällaisessa viestinnällisessä tehtävässä, tärkeintä on oikeanlainen asenne ja kielitaito. Koska Jurin rooli on niin näkyvä, panostimme siihen laittamalla rahaa koulutuksen ohella palkkaamalla ulkopuolisen konsultin hänen tuekseen", Määttä kertoo.

Vaikka RekryKoulutus tähtää aina pysyvän työpaikan syntymiseen, täytyy koulutettavan antaa myös todellista näyttöä kyvyistään. Koulutukseen osallistunut Juri Juskevits lähti alusta lähtien täysillä mukaan. "Lähdin siitä oletuksesta, että jään sinne töihin ja että saan sen paikan", Juskevits toteaa. "Tutustuin yritykseen ja sen avainihmisiin tarkkaan etukäteen, jotta voin olla varma että se on sopiva paikka minulle. Koulutuksen aikana tein todella kovasti töitä ja sain paljon konkreettisia tuloksia aikaan", hän jatkaa.

Onnistuminen on yhteistyön tulos

Kaupallinen tuottaja -RekryKoulutus koostuu valmennuksesta, työskentelystä, mentoroinnista ja yrityskohtaisesti räätälöitävästä kehittämisprojektista. "Osallistujat toteuttavat koulutuksen aikana kehittämisprojektin, joka parhaimmillaan paitsi kehittää osaajien ammattitaitoa ja tuo heidän työnsä tulokset näkyviksi, myös kehittää ja kasvattaa yrityskumppanin liiketoimintaa. Näin uusi osaaja voi rakentaa työnkuvansa vahvuuksiensa pohjalta" CreaMentorsin osaamismuotoilija Hanni Salo avaa.

Kaupallinen tuottaja -RekryKoulutus sopii yrityksille, jotka kaipaavat rekrytointiin lisäresursseja ja arvostavat työntekijän osaamisen kehittämistä. Malli pienentää rekrytoinnin riskejä niin työnantajan kuin uutta uraa etsivän osaajan näkökulmasta. "Ajan ja rahan säästö rekrytoinnissa on merkittävä etu. Lisäksi RekryKoulutus antaa mahdollisuuden puolin ja toisin kokeilla yhteistyötä ennen työsuhteen muodostamista", tiivistää Teemu Määttä.

Kainuun Kaupallinen tuottaja -RekryKoulutus päättyi huhtikuussa. Se sai kiitettävää palautetta niin yrityskumppaneilta kuin osallistujiltakin, ja koulutuksen päättäneistä 85 % oli tiedossa työpaikka.

Lisätietoja yrityksen näkökulmasta antaa: Critical Forse, COO/CFO Teemu Määttä, puh. 044 302 7037

Lisätietoja koulutuksesta antaa CreaMentors:

Vilja Laaksonen, kehitysjohtaja, puh. 050 447 7745 vilja.laaksonen@creamentors.fi
Hanni Salo, osaamismuotoilija, puh. 046 923 6723 hanni.salo@creamentors.fi

Lisätietoja ESR-koulutushankinnoista antaa: Kainuun ELY-keskus Anja Pääkkönen, projektipäällikkö
Kainuun TYPO-koordinaatio hanke, puh. 029 5023 581 anja.paakkonen@ely-keskus.fi


Regional information