Nyheter 2022

Regional information

Nyheter 2022

Yritysten kehittämisavustusten haku on avautunut (Satakunta)

Uudistuva ja osaava Suomi 2021–2027 -ohjelman ensimmäinen yritysrahoitushaku (EAKR) on avautunut 14.3.2022. Ensimmäisellä hakujaksolla haettavana on rahoitusta pk-yritysten kasvun ja kilpailukyvyn parantamiseen. Ensimmäinen hakujakso on auki 10.4.2022 asti. Seuraava hakujakso avautuu heti sen perään. Hakemukset otetaan käsittelyyn ja pisteytetään aina kunkin hakuajan päättymisen jälkeen.  

Rahoittajana Länsi-Suomen alueella toimii Keski-Suomen ELY-keskus. Tukea haetaan EURA2021-järjestelmässä. Voit lukea lisää ensimmäisten hakujen avautumisesta tiedotteestamme (stt.fi).

Satakuntalaiset yritykset hakevat tukea siis keskitetysti Keski-Suomen ELY-keskukselta. Jokaisella maakunnalla on kuitenkin omat hakuilmoituksensa. Satakunnan alueen hakuilmoituksesta EURA-järjestelmässä näet tarkemmat aluetta ja hakujaksoa koskevat tiedot sekä hakukriteerit. Voit jättää hakemuksen saman linkin kautta.

Rahoituksen alueellisista painotuksista löydät tietoa Länsi-Suomen yritysrahoitusstrategiasta (pdf). Dokumentissa on myös paljon hyödyllistä tietoa esimerkiksi siitä, mihin ja minkälaisille yrityksille rahoitusta voidaan myöntää. Yritysrahoitusstrategiassa on tietoa myös muista ELY-keskuksen yrityksille suunnatuista palveluista ja rahoituksista.

Rahoituksen hakemisessa auttaa ELY-keskusten valtakunnallinen Pk-yritysten rahoitus - kysy neuvoa asiantuntijalta -palvelu puh. 0295 024 800 arkisin klo 9-15. Ota ensisijaisesti yhteyttä palvelunumeroon, jos tarvitset apua hankkeen suunnitteluvaiheessa tai hakujärjestelmän kanssa.

Tarpeen vaatiessa, voit olla yhteydessä myös Satakunnan alueen asiantuntijoihimme:

Kari Ruuhela yritysasiantuntija, puh. 0295 022 077
Ari Nummelin yritysasiantuntija, puh. 0295 022 071
Arto Lehtovirta rahoitusasiantuntija, puh. 0295 024 183

sähköpostit ovat muotoa etunimi.sukunimi@ely-keskus.fi