Navigeringsmeny

Regional information

Yksityisteiden parannushankkeisiin on saatavilla nyt hyvin valtionavustusta (Keski-Suomi)

Yksityisteiden valtionavustuksiin on vuodelle 2020 varattuna Keski-Suomeen noin 1,5 miljoonaa euroa. Tiekunnissa onkin järkevää aktivoitua parantamistarpeessa olevien teiden kunnostamiseen juuri nyt. Hakemuksia voi jättää ympäri vuoden. Avustusmäärä voi olla siltahankkeissa 75 % ja muissa perusparannushankkeissa 50 % todellisista kustannuksista.

Valtionavustusta myönnetään ensisijaisesti rakentamiseksi luettavaan yksityisteiden parantamiseen. Normaali tienpito, kuten lanaus tai niitto, eivät oikeuta avustukseen.

– Avustuksia kohdennetaan erityisesti liikennöitävyyden kannalta kriittisiin hankkeisiin, kuten siltaremontteihin. Kohteita voivat olla myös teiden kantavuuden parantamishankkeet sekä tulva- ja routavaurioiden korjaamiset, Erja Vainionpää Keski-Suomen ELY-keskuksesta kertoo.

Kelpoisuusehdot väljenivät lakimuutoksen myötä

Avustuskelpoisuus täyttyy, jos yksityistiellä on toimiva tiekunta ja tiekuntaa koskevat tiedot ovat ajan tasalla viranomaisrekistereissä. Avustuksen myöntäminen on harkinnanvaraista. Avustuskelpoisuusehtojen täyttymisen lisäksi ELY-keskus arvioi muun muassa korjaustarpeen.


Kaavio: Avustuspäätöksen kriteerit

Projektin tulee lähteä liikkeelle tiekunnan kokouksesta, jossa päätetään perusparannushankkeeseen ryhtymisestä ja valtionavustuksen hakemisesta. Nopeimmin prosessi käynnistyy, mikäli tiekunta jättää ELY-keskukselle huolellisesti täytetyn hakemuksen sähköisenä.

Ohjeet ja hakemiseen tarvittavat asiakirjat löytyvät osoitteesta: www.ely-keskus.fi/yksityistiet.

Lisätietoja voi ja kannattaa kysyä joko sähköpostitse liikenteen.asiakaspalvelu(at)ely-keskus.fi tai puhelimitse 0295 020 603 (ma-pe 9-16, pvm/mpm).

Linkki: Esimerkki yksityistien siltaremontista, jolle ELY-keskus myönsi valtionavustusta

Lisätietoja:

Rakennusasiantuntija
Erja Vainionpää
p. 0295 024 076
Keski-Suomen ELY-keskus

ELY-keskukset 10 vuotta -  Kestävää tulevaisuutta tekemässä - ihmisten ja alueiden parhaaksi

 

Pressmeddelanden till 23.9.2020

Pressmeddelanden 2020 (till 23.9.2020)