Navigeringsmeny

Nyheter 2020

Regional information

Nyheter 2020

Vesivisioviikko kevään kynnyksellä - ilmoita oma tapahtumasi mukaan (Häme, Pirkanmaa, Satakunta, Etelä-Pohjanmaa, Keski-Suomi, Varsinais-Suomi)

Kokemäenjoen vesistöalueella vietetään maalis-huhtikuun vaihteessa vesivisioviikkoa, jonka aikana tuodaan esille Vesivisio 2050:n teemoja ja tavoitteita. Järjestä oma tapahtuma tai tempaus – tai ilmoita mukaan jo olemassa oleva tapahtuma, joka edistää vision tavoitteita.

Osallistu vesivisioviikkoon 30.3.-5.4.2020. #vesivisio2050, facecook "vesivisio2050, verkossa vesivisio2050.fi.

Kokemäenjoen vesistöalueella vietetään 30.3. - 5.4. kaikkien aikojen ensimmäistä vesivisioviikkoa, jonka tavoitteena on tuoda koko alueella esille Vesivisio 2050:n tavoitteita ja teemoja:

  • bio- ja kiertotalous
  • elinkeinotoiminta
  • eliöiden elinympäristöt
  • kulttuuri- ja asuinympäristöt
  • vesien tila ja hallinta
  • virkistys ja hyvinvointia
  • yhdyskuntien vesihuolto.

Tule mukaan joko järjestämällä oma tapahtuma tai tempaus, tai ilmoittamalla mukaan jo olemassa oleva tapahtuma, joka liittyy Vesivisio 2050:n teemoihin ja edistää vision tavoitteita. Tapahtumien järjestäminen on avointa ja maksutonta kaikille tahoille: viranomaisille, yrityksille, yhdistyksille, asukkaille, maan- ja metsänomistajille sekä vesialueiden omistajille, kouluille, matkailijoille, tutkijoille tai vaikkapa etujärjestöille. Teemaviikko on oiva tapa saada näkyvyyttä omalle tilaisuudelle tai tapahtumalle.

"Esimerkiksi ELY-keskukset järjestävät alueillaan avoimia yleisötilaisuuksia, mutta lisäksi toivotamme kaikki muutkin tahot lämpimästi tervetulleiksi mukaan järjestämään isompia ja pienempiä tapahtumia. Kyseessä voi olla vaikkapa kunnan vesistöinfo, koululaisten tempaus tai ulkoluokkakokemus, vesiensuojeluyhdistyksen varainkeruukampanja, vapaa-ajan kalastajien pilkkikisa tai yrittäjäjärjestön vesistöaiheinen matkailutapahtuma", ideoi viikkoa koordinoiva projektiasiantuntija Virve Rinnola Pirkanmaan ELY-keskuksesta.

24.3. mennessä ilmoitetuista tapahtumista kootaan tapahtumakalenteri Vesivisio 2050:n verkkosivuille, ja viikon tapahtumista tiedotetaan kootusti koko alueella.

Vesivisio 2050 on kokonaisvaltainen näkemys ja tavoitetila Kokemäenjoen vesistöalueen vesivarojen käytön, vesienhoidon ja kalatalouden tulevaisuudesta vuoteen 2050 saakka. Vesistöalueeseen kuuluvat Häme, Pirkanmaa ja Satakunta sekä osa Etelä-Pohjanmaata, Keski-Suomea ja Varsinais-Suomea.

Lue lisää

Lisätietoja ja tapahtuman ilmoittaminen

  • Virve Rinnola, projektiasiantuntija, virve.rinnola@ely-keskus.fi, 0295 036 345