Hyppää sisältöön
Navigeringsmeny
Pressmeddelanden 2019

Varsinais-Suomi: pitkäaikaistyöttömyys puolittunut syksystä 2016

Varsinais-Suomen työ- ja elinkeinotoimistossa oli huhtikuun lopussa 18 100 työtöntä työnhakijaa. Huhtikuun aikana työttömien yleensä määrä vähenee - nyt 1 000 henkilöllä.  Viime vuoden huhtikuusta työttömien määrä väheni 12 prosentilla (2 600 henkilöllä) eli ripeämpää tahtia kuin koko maassa (-10 %). Nykyistä vähemmän huhtikuun työttömiä oli edellisen kerran vuonna 2009.

Työttömien osuus työvoimasta oli huhtikuun lopussa Varsinais-Suomessa 7,9 % eli 1,2 %-yksikköä pienempi kuin vuotta aiemmin. Näin Varsinais-Suomessa työttömyysaste on pienempi kuin koko maassa (8,8 %).

Työttömien määrä väheni vuoden takaisesta kaikkien ELY-keskusten alueilla. Samana aikana työttömyys väheni Varsinais-Suomessa kaikissa seutukunnissa.  Ripeimmin työttömien määrä väheni Salon seudulla (-14 %), kun Loimaan seudulla työttömien määrä aleni hitaimmin (-7 %) vuotta aiemmasta. Työttömyys vähenee kaikissa ikäluokissa ja se alenee koulutustaustasta riippumatta. Nyt pitkäaikaistyöttömyyskin vähenee kaikissa alueen  kunnissa. Vajaassa kolmessa vuodessa pitkäaikaistyöttömien määrä on Varsinais-Suomessa vähentynyt 51 prosentilla eli 5 400 henkilöllä.

Toukokuun aikana työttömien määrä yleensä vähenee  ja niin tapahtunee Varsinais-Suomessa tälläkin kertaa.

 

Tarkempaa tietoa:

Työllisyyskatsaukset pdf-muodossa vuodesta 2012 alkaen
 

Lisätietoja:

Juha Pusila, analyytikko, Varsinais-Suomen ELY-keskus, puh. 0295 022 772

 

Regional information