Navigeringsmeny
Pressmeddelanden 2019

Valtatien 8 varrella Raisiossa muutetaan moporeittejä kieltämällä ajo jalankulku- ja pyöräilyväylillä (Varsinais-Suomi)

Valtatien 8 varren jalankulku- ja pyöräilyväylillä ei enää sallita mopolla ajoa Raision kaupungin osuudella. Näin ollen tulee yhtenäinen käytäntö mopojen paikasta liikenteessä Raision keskustan ja Nousiaisten keskustan välille eli n. 15 km matkalle. Mopoilijoiden tulee jatkossa ajaa valtatien 8 suuntaisilla rinnakkaisteillä ja -kaduilla tien pientareella. Moottoritiellä mopoilla ei saa edelleenkään ajaa. Muutokset astuvat voimaan, kun liikennemerkkimuutokset on tehty. Muutokset toteutetaan lähiaikoina.

Valtatien 8 varrella sijaitsee useita erilaisia jalankulku- ja pyöräilyväyliä ja mopoille sallittuja reittejä. Joillain tieosuuksilla mopoilu ei ole ollut sallittua jalankulku- ja pyöräilyväylällä ja joillakin osuuksilla se on ollut sallittua. Autoliikenteen päävirran siirryttyä nykyiselle moottoritielle, viereisen rinnakkaistieverkon autoliikenne on vähäisempi ja nopeusrajoitukset ovat korkeintaan 60 km/h. Rinnakkaistiet soveltuvat hyvin mopolla ajoon, joten mopolla ajoa ei ole enää tarpeen sallia jalankulku- ja pyöräilyväylillä.  Jalankulku- ja pyöräilyväylät ovat lähtökohtaisesti tarkoitettu moottorittomalle ja hitaammalle liikenteelle. Myös Väyläviraston Mopon paikka liikenneympäristössä -ohjeen mukaan mopojen paikka on ajoradalla tämän tyyppisillä teillä.

Turun seudun mopoille sallitut jalankulku- ja pyöräilyväylät kartalla:

Kartta A3, pdf 7,8 Mt

Kartta A0, pdf 46,4 Mt

(Kartat löytyvät ELY-keskuksen liikenneturvallisuuden nettisivulta Varsinais-Suomen ELY-keskuksen alueellisen osion linkkilaatikosta.)

 


Regional information