Navigeringsmeny
Pressmeddelanden 2019

Valtatie 3:lle johtava Tuohitien liittymä poistuu helmikuun puolivälissä käytöstä (Pirkanmaa)

Valtatie 3  Kostula–Kyröskoski -tiehanke
 

Hämeenkyrössä käynnissä olevan valtatie 3 parantamishankkeen yhteydessä muutetaan valtatien katu- ja yksityistieyhteyksiä. Olemassa olevia valtatie 3 liittymiä suljetaan, ja liikenne ohjataan kulkemaan rakennettavan eritasoliittymän kautta. Järjestelyillä parannetaan valtatien turvallisuutta ja tien lähialueiden melusuojausta.

Tietöiden edetessä ja rinnakkaistieyhteyksien valmistuessa tullaan vaiheittain sulkemaan Häijääntien ja Timinsaarentien väliseltä osuudelta Tanolantien, Tuohitien, Vaiviantien, Vesajärventien, Valtakadun ja Timinsaarentien liittymät sekä yksittäisten kiinteistöjen liittymiä. Valtakadun ja Tanolantien liittymät valtatie 3:lle on jo tietöiden aiemmassa vaiheessa suljettu.

Tulossa väliaikainen kiertotie ja yksityistiejärjestelyitä

Tuohitien liittymä suljetaan liikenteeltä viikon 7 aikana. Tarkempi ajankohta helmikuun toisella täydellä viikolla tehtävästä sulusta tiedotetaan, kun sen ajankohta on varmistunut. Liittymän sulkemisen jälkeen Tuohitieltä valtatie 3:lle kulkeva liikenne ohjataan Turkimustien ja Valtakadun kautta väliaikaiselle kiertotielle. Tietöiden valmistumisvaiheessa vuoden 2019 lopussa valtatielle kuljetaan eritasoliittymän ramppeja pitkin.

Kyröskosken uusi eritasoliittymä valmistuu tämän vuoden syksynä. Maantieliittymien sulkeminen tulee suurelta osin tapahtumaan talven 2019 aikana. Liittymien sulkemisesta tiedotetaan lähialueen kiinteistöjä postilaatikoihin jaettavalla tiedotteella, Hämeenkyrön kunnan sivuilla https://www.hameenkyro.fi/ , hankkeen omilla internet-sivuilla ja paikallislehdessä.

Liite    Liikennejärjestelykartta

Lisätietoja:

  • Projektipäällikkö Tero Haarajärvi, p. 0295 036 223, Pirkanmaan ELY-keskus
  • Rakennuttajakonsultti Pietari Kousa, p. 040 147 6715, Ramboll Finland Oy
  • Työmaapäällikkö Samu Mustonen, p. 040 829 0345, NCC Suomi Oy 

Regional information