Navigeringsmeny

Regional information

Vaikuta Paraisten ja Kemiönsaaren liikenneturvallisuuteen - osallistu kyselyyn! (Varsinais-Suomi)

Paraisten kaupungin ja Kemiönsaaren kunnan liikenneturvallisuussuunnitelmien laatiminen on käynnistynyt yhdessä Varsinais-Suomen ELY-keskuksen, Liikenneturvan ja poliisin yhteistyönä. Työn alussa pidetään kaikille avoin kysely, jonka tarkoituksena on kartoittaa alueen liikenneturvallisuustilannetta ja liikenteen vaaranpaikkoja.

Kyselyllä kartoitetaan erityisesti pieniä ja kustannustehokkaita liikenneympäristön parantamistarpeita, kuten nopeusrajoitus-, suojatie-, hidaste-, liikennemerkki-, pysäkki- ja liittymätarpeita. Kyselyssä ja liikenneturvallisuussuunnitelmassa ei keskitytä isoihin tienparantamissuunnitelmiin, siltoihin, lautta- ja yhteysalusliikenteeseen, hirvieläinonnettomuuksiin tai tien kunnossapitoon liittyviin toimiin, koska niistä on ELY-keskuksella olemassa erilliset linjaukset ja suunnitelmat.

Kyselyyn vastaaminen

Kyselyyn voi vastata 2.–22.3.2020 välisenä aikana suomeksi osoitteessa bit.ly/Turunmaakyselysuomi ja ruotsiksi osoitteessa bit.ly/Turunmaakyselysvenska. Kyselylinkit löytyvät myös kuntien internetsivuilta.

Kyselyn vastaukset käydään läpi kuntien ja ELY-keskuksen kanssa ja kyselyn tuloksista tiedotetaan kesällä 2020. Kokonaisuudessaan liikenneturvallisuussuunnitelma valmistuu vuoden 2020 lopussa.

Lisätietoja suunnitelman laatimisesta antavat:

  • Paraisten kaupunki, Matias Jensén, matias.jensen(at)pargas.fi
  • Kemiönsaaren kunta, Jonas Pomren, jonas.pomren(at)kimitoon.fi
  • Varsinais-Suomen ELY-keskus, Jaakko Klang, jaakko.klang(at)ely-keskus.fi
  • Ramboll Finland Oy, Mikko Lautala, mikko.lautala(at)ramboll.fi

 

Pressmeddelanden till 23.9.2020

Pressmeddelanden 2020 (till 23.9.2020)