Nyheter

Regional information

Nyheter 2020

UUTTA! Kiertotalouteen keskittyvä Kasvuun johtaminen -koulutusohjelma käynnistyy syyskuussa

Kiertotalous on tulevaisuuden liiketoimintaa, jota tehdään Suomessa jo tänään. Maailmanlaajuinen siirtyminen kohti hiilineutraalia kiertotaloutta on suomalaisille yrityksille mahdollisuus laajentaa liiketoimintaansa uusille markkinoille ja ratkaista aikamme suurimpia haasteita. Erityisen tärkeässä roolissa vastuulliset ja kiertotalouden mukaiset ratkaisut ovat talouden vihreässä siirtymässä, osana EU:n elpymistä koronapandemiasta.

ELY-keskukset käynnistävät kiertotalouden liiketoimintamahdollisuuksiin ja kasvuun keskittyvän koulutusohjelman syyskuussa.

Koulutus on suunnattu pk-yrityksille seitsemässä maakunnassa: Satakunnassa, Varsinais-Suomessa, Pirkanmaalla, Keski-Suomessa, Etelä-Pohjanmaalla, Keski-Pohjanmaalla ja Pohjanmaalla.

- Kannustan yrityksiä rohkeasti mukaan! Kiertotalous haastaa niin yksityisiä kuin julkisia toimijoita suuntaamaan katseen kohti tulevaa ja ajattelemaan systeemisemmin. Koulutuksesta saamme tärkeää oppia myös meille ELY-keskukseen, kun pohdimme, miten osaltamme voimme tukea yritysten siirtymistä kiertotalouteen, toteaa Pirkanmaan ELY-keskuksen kiertotalousasiantuntija Irina Simola.

Koulutuksen järjestäjäksi on kilpailutuksessa valittu Tamora Oy, joka on kiinnittänyt koulutukseen seuraavat asiantuntijat: Filosofian tohtori Karl-Erik Michelsen on professori kauppatieteiden laitoksella LUTissa ja tuntee yritysten kasvuun johtamisen haasteet myös kansainvälisillä kentillä. KTM Asko Mononen on yrityslabran vetäjä ja auttaa yrityksiä kasvamaan elinkaaren eri vaiheissa. Molemmat ovat myös monipuolisia yrittäjiä. Lisäksi kouluttajina toimivat kiertotalouden ja biotalouden asiantuntija DI Jussi Mäkinen sekä muotoilija ja yrittäjä Saara Utti, joka on rakentanut kymmenille yrityksille siltoja yli koronan.

Koulutukseen voi osallistua yrityksestä 1−2 henkilöä. Osallistujat työskentelevät yhdessä digitaalisessa ympäristössä ja koulutuksen materiaalit jäävät yritysten käyttöön myös valmennuksen jälkeen. Yritys muotoilee esimerkiksi oman kasvun strategiansa ja ryhtyy toteuttamaan sitä jo valmennuksen aikana. Valmennusta tuetaan yrityskohtaisella konsultoinnilla.

Valmennusohjelman hinta on 1590 e + alv / osallistuja.

Lue lisää ja varaa paikkasi koulutukseen 22.9. mennessä:

https://www.ely-keskus.fi/fi/web/yritystenkehittamispalvelut/kasvuun-johtaminen

Sopiiko ohjelma yrityksellesi? Ei hätää, voit pohtia asiaa asiantuntijan kanssa: Ilmoittautumista vielä harkitseville Tamora lupaa mahdollisuuden asiantuntijakeskusteluun ja järjestää koulutuksesta webinaarin 25.8.

Lisätiedot: Suvi Niemeläinen, suvi.niemelainen(at)tamora.fi, puh. 050 461 9163.

 

Yritysten kehittämispalvelujen tunnus.

ELY-keskusten Yritysten kehittämispalvelut ovat käytännönläheisiä ja tehokkaita palveluja pk-yrityksille kehittämisen tueksi ja uuden suunnan hakemiseen. Kehittämispalveluja ovat analyysi- ja konsultointipalvelut sekä koulutusohjelmat pk-yritysten avainhenkilöille. Asiantuntijoita analyysi- ja konsulttipalveluihin voi hakea myös asiasanoilla, kuten kiertotalous tai vastuullisuus. Vuonna 2020 Pirkanmaalla 700 yritystä käytti analyysi- ja konsultointipalveluja. Koulutusohjelmiin osallistui 90 henkilöä pirkanmaalaisista yrityksistä.
Katso lisää: yritystenkehittamispalvelut.fi