Navigeringsmeny
Pressmeddelanden 2019

Uudenmaan alueelle 5 miljoonaa euroa hankerahoitusta ja tukea yritysten kehittämiseen (Uusimaa)

Hämeen ELY-keskus on myöntänyt tammi-maaliskuussa 2019 Uudenmaan alueelle 5 miljoonaa euroa Euroopan sosiaalirahaston (ESR) hankerahoitusta sekä kansallista rahoitusta yritysten kehittämispalveluihin. 

Uudellamaalla on käynnistynyt 12 uutta alueellista ESR-hanketta, joiden osuus kokonaisrahoituksesta on 4,3 miljoonaa euroa. Suurimman rahoituksen, 665 942 euroa, on saanut Terveyden ja hyvinvoinnin laitos yhdessä Kuntoutussäätiön kanssa toteutettavaan Iisisti töihin -hankkeeseen. Hankkeella pyritään parantamaan osatyökykyisten ja vammaisten mahdollisuuksia työllistyä avoimille työmarkkinoille mm. rakentamalla töitä tarjoava yritysverkosto. 

Rahoitukseltaan lähes yhtä suuri hanke on Vantaan kaupungin Keskeyttämisestä kohtaamiseen. Hankkeen tavoitteena on vähentää opintojen keskeyttämistä Vantaan ammattiopisto Varian ammatillisessa perustutkintokoulutuksessa tukemalla opiskelijoiden kokonaishyvinvointia ja opiskelua. Tavoitteena on tukea syrjäytymisvaarassa olevia nuoria, mutta samalla kehittää toimintamalleja, jotka tukevat kaikkien opiskelijoiden hyvinvointia ja opintojen läpäisyä.  

Muita rahoitettuja ESR-hankkeita ovat mm. Kirkkonummen kunnan Ohjaamo Kirkkonummi, Kyrkslätt Navigatorn, Helsingin yrittäjät ry:n Vahva yrittäjyys - yrittäjien talousosaamisen ja työhyvinvoinnin kehittämishanke sekä Nicehearts ry:n Kotiäitiydestä kohti opiskelua ja työelämää -hanke. 

Yritysten kehittämispalveluihin Uudenmaan alueelle myönnettiin 693 172 euroa. Summasta 85 % muodostui yritysten konsultointipalveluista ja loput analyysi- sekä koulutuspalveluista. 

Etelä-Suomeen yhteensä 11,3 miljoonaa euroa yritys- ja hankerahoitusta

Hämeeseen, Kaakkois-Suomeen ja Uudellemaalle myönnettiin tammi-maaliskuussa 2019 yhteensä lähes 11,3 miljoonaa euroa yritys- ja hankerahoitusta. 

Rahoituksesta yli 8,3 miljoonaa muodostui uusista alueellisista ESR-hankkeista. Uusia hankkeita Etelä-Suomessa käynnistyy yhteensä 33. Eniten rahoitusta myönnettiin Uudenmaan alueelle, hieman yli 4,3 miljoonaa euroa, jolla rahoitetaan 12 uutta hanketta. Hämeeseen rahaa myönnettiin lähes 2,6 miljoonaa ja Kaakkois-Suomeen 1,7 miljoonaa euroa. 

Yritystukien osuus rahoituksesta oli hieman yli 2,6 miljoonaa euroa. Yritysten kehittämisavustusta (EAKR) Etelä-Suomen alueelle myönnettiin yhteensä lähes 1,6 miljoonaa euroa ja toimintaympäristöavustusta 83 440 euroa. Kehittämishankkeita rahoitettiin 25 ja toimintaympäristön kehittämishankkeita yksi. Eniten kehittämisavustusta myönnettiin Hämeeseen. 

Yritysten kehittämispalveluihin myönnettiin lähes miljoona euroa kansallista rahoitusta. Tämä muodostui yritysten analyysi-, konsultointi- ja koulutuspalveluista. Konsultointipalvelun osuus kokonaissumasta on noin 74 %. Kehittämispalvelujen rahoituksesta 72 % kohdentui Uudenmaan alueelle.


Kuva: Hämeen ELY-keskuksen rahoitusyksikön ESR- ja EAKR -rahoitus sekä kansallinen yritysrahoitus Hämeessä, Kaakkois-Suomessa ja Uudellamaalla tammi-maaliskuussa 2019. 

 

Lisätietoja: 

Yksikön päällikkö Sinikka Kauranen, Hämeen ELY-keskus, puh. 0295 025 151 

Kaikki Etelä-Suomen alueella rahoitetut ESR-hankkeet ja yritystuet löytyvät maakunnittain www.rakennerahastot.fi-sivuston Etelä-Suomen osiosta Toimintaa ja tuloksia - Rahoitetut hankkeet

Tiedotus:  

Viestintäasiantuntija Miira Pakkala, Hämeen ELY-keskus, puh. 0295 025 176 

Liitteet: 


Regional information