Navigeringsmeny

Regional information

Ulkomaisen työvoiman saatavuus epävarmaa maaseudun kausityöhön (Kainuu)  

Ulkomaisen työvoiman saaminen maaseudun kausityöhön on koronakriisin vuoksi uhattuna. Kausityöntekijöitä tarvitaan muun muassa maatiloilla, kotieläintiloilla, kasvinviljelytiloilla, maa- ja puutarhatalouden sekä marjojen ja hedelmien tuotantotiloilla. Kausityöntekijöiden tarpeen kartoitus on syytä aloittaa mahdollisimman pian ja varautua siihen, että ulkomaista työvoimaa ei ole saatavilla.

Tällä hetkellä edustustot ulkomailla eivät ota käsiteltäväksi uusia viisumi- ja oleskelulupahakemuksia ja niihin liittyvät haastattelut on toistaiseksi keskeytetty. Sen sijaan jo vastaanotetut oleskelulupahakemukset toimitetaan Maahanmuuttovirastolle käsiteltäväksi.

Suomen viranomaiset arvioivat kuitenkin kokonaisvaltaisesti koronakriisin aiheuttamaa tilannetta. Maahanmuuttoviraston, TE-toimistojen ja ELY-keskuksen lupakäsittelyssä laitetaan ensisijalle huoltovarmuuden, terveydenhuollon ja työmarkkinoiden toimivuuden kannalta välttämätön työ. Tarkempia tietoja ulkomaisen kausityövoiman maahantulosta saadaan myöhemmin.

Kainuussa toimivia maaseutuyrityksiä ja maatiloja pyydetään jo tässä vaiheessa kartoittamaan kausityöntekijöidensä tarve ja ilmoittamaan avoimet paikat TE-toimistoon myös kotimaisen työvoiman saamiseksi.  

Työnantajat voivat ilmoittaa paikan avoimeksi TE-palvelujen sivuilla:   

Lisäksi Kainuun TE-toimiston yrityspalvelun asiantuntijat palvelevat yrittäjiä puhelimitse ma-pe klo 9-16.15 numerossa 0295 039 001 sekä sähköpostilla: tyonantajapalvelut.kainuu(at)te-toimisto.fi  

Lisätietoja:  

Tiina Veijola, johtaja, Kainuun TE-toimisto, p. 0295 039 116, tiina.veijola(at)te-toimisto.fi 

Pressmeddelanden till 23.9.2020

Pressmeddelanden 2020 (till 23.9.2020)