Nyheter

Regional information

Nyheter 2020

Suomi-somekampanja - ukrainalaisia houkutellaan töihin ja opiskelemaan Suomeen (Satakunta)

 

Facebook, Instagram, LinkedIn ja YouTube -sivustoilla postataan kiintoisaa Suomi-tietoa ja esitellään eri kaupunkeja ja alueita. Kampanjalla vahvistetaan Suomen maakuvaa Ukrainassa, missä mielikuva Suomesta on hyvin positiivinen, mutta tietomäärä suppea.

Satakunnan ELY-keskus ja Varsinais-Suomen TE-toimisto ovat viime kuussa käynnistäneet Ukrainassa laajan vuoden loppuun kestävän some-kampanjan, jossa kerrotaan ukrainalaisille mahdollisuuksista tulla töihin tai opiskelemaan Suomeen. Kampanja on osa Suomen hallituksen vuonna 2017 lanseeraamaa Talent Boost -toimenpideohjelmaa, jonka tavoitteena on saada Suomeen lisää ulkomaisia osaajia aloille, joilla on Suomessa työvoimapula.

Kampanjaa tehdään ukrainaksi yhteistyössä ukrainalaisen viestintätoimiston kanssa. Ukrainalaisille kerrotaan, miten työhöntuloprosessi kokonaisuudessaan menee, palkkatasosta, työntekijöiden oikeuksista, työluvista ja millaista Suomessa työskentely on verrattuna Ukrainaan. Facebook, Instagram, LinkedIn ja YouTube -sivustoilla postataan myös kiintoisaa Suomi-tietoa ja esitellään eri kaupunkeja ja alueita. Kampanjalla vahvistetaan Suomen maakuvaa Ukrainassa, missä mielikuva Suomesta on hyvin positiivinen, mutta tietomäärä suppea.

Suomen menestys riippuu kansainvälistymiskyvystä

Suomen menestys riippuu maamme yritysten kyvystä kansainvälistyä. Siinä on isossa roolissa kansainvälisten osaajien palkkaaminen. Mikäli osaavaa työvoimaa ei ole tarjolla, yritysten kasvua ei tapahdu ja sillä on valtava vaikutus maamme talouteen. Tulevaisuuden haasteet osaavan työvoiman suhteen ovat samat länsimaissa kuin Suomessa.

Matalan syntyvyyden länsimaissa työvoimapula on akuutti ja se pahenee vuosi vuodelta. OECD:n Talent Attractiveness -indeksi mittaa eri maiden kiinnostavuutta kansainvälisille opiskelijoille ja yrittäjille. Sen perusteella Suomi on kiinnostava, mutta silti sen edelle menevät selvästi muut pohjoismaat ja monet muut EU-maat. Näillä mailla on pitkä etumatka, koska niiden työlupaprosessit ovat sujuvampia, yritykset ovat valmiimpia palkkaamaan eri kansallisuuksia ja maiden houkuttavuusimago on Suomea selkeästi korkeampi.

Etsimme sinulle kansainvälisen osaajan

Ukraina-kampanja Work with a view – Get Settled in Finland hehkuttaa Suomen upeaa luontoa ja uramahdollisuuksia. Kevään ajan kampanja keskittyy viestittämiseen. Kesällä fokus siirtyy vahvasti työpaikkojen markkinoimiseen.

Jos yrityksesi tai organisaatiosi tarvitsee kansainvälistä osaajaa tai yrityksesi ei ole onnistunut löytämään sopivaa työntekijää Suomesta, ota yhteyttä meihin. Me autamme osaajan rekrytoimisessa Ukrainasta alasta riippumatta.

Avataan yhteistyössä ovia kansainvälisille osaajille Satakunnassa ja nostetaan alueemme profiilia ja tunnettuutta kansainvälisten osaajien keskuudessa.

Voit seurata Ukraina-kampanjaamme täältä:

Kampanjasta antaa mielellään lisätietoa:

  • ​​​​​​​Carita Vastinesluoma, Team Finland kasvu- ja kansainvälistymiskoordinaattori, Satakunnan ELY-keskus, carita.vastinesluoma@ely-keskus.fi, p. 0295 022 109.​​​​​​​